Pretraga

Pravi Will Hunting? Domar postao inženjer na fakultetu koji je čistio 8 godina

A- A+

Neke se filmske priča ipak ostvare u stvarnom životu. Dokaz tome je i priča Michaela Vaudreuila, pedesetčetvorogodišnjeg domara na Worcester Polytechnic Institutu, koji je nakon osam godina čišćenja, dobio diplomu inženjera strojarstva.

foto: YouTube / Screenshot

Izdvojeni članak

Tehnička škola Rijeka

U filmskom klasiku iz 1997. mladi Matt Damon glumi Willa Huntinga, dvadesetogodišnjeg genijalca koji radi kao domar na poznatom američkom koledžu MIT-u. Nevjerojatni talent za matematiku mladog Willa otkrije se kada anonimno riješi težak zadatak ostavljen na oglasnoj ploči fakulteta.

Priča Michaela Vaudreuila jednako je nevjerojatna. Pedestčetvorogodišnjak i otac troje djece, posao domara na politehničkom institutu u Worcesteru dobio je, kako kaže, na najnižoj točki života.

– Izgubio sam kuću, auto, bankrotirao sam. Bio sam samo ljuštura čovjeka, rekao je za Huffington Post.

Osam je godina radio kao domar, a studirati je počeo nakon što je fakultet zaposlenicima ponudio besplatan tečaj. Nakon što ga je završio, Vaudreuil se zainteresirao za strojarstvo i upisao faks, redeći noću i pohađajući predavanja preko dana. Fakultet je završio s impresivnim prosjekom od 4, 65, a diplomu je napokon dobio prošli tjedan.

Iako je dosta stariji od ostalih kolega, tvrdi da mu to nikada nije bio problem. U svojoj namjeri da završi fakultet, imao je veliku podršku žene i obitelji, kojima je najzahvalniji.

– Čak i kada sam vikendima fizički bio kod kuće, i dalje nismo provodili puno vremena skupa. Žrtvovali su se, rekao je za CNN.

Iako se nakon ceremonije vratio svom poslu domara, s diplomom u džepu nada ne nekom boljem zaposlenju u bližoj budućnosti.

Pravi Will Hunting? Domar postao inženjer na fakultetu koji je čistio 8 godina
Share via
Copy link
Powered by Social Snap