Pretraga

Neviđeni trijumf u Potjeri: Profesor sam skupio 22 koraka prednosti i kući ponio 115.000 kuna

A- A+

Sinoćnja epizoda HRT-ovog kviza Potjera prepričavat će se među fanovima još dugo, zahvaljujući nevjerojatnom podvigu profesora sa Sveučilišta u Zadru, Svena Marcelića. Sam je u završnom krugu točno odgovorio na 21 pitanje, odnosno 22 koraka prednosti, što je bilo nedostižno za lovca Krešu, a čime je kući ponio vrtoglavih 115.000 kuna.

Sven Marcelić oborio je dosadašnji rekord u Potjeri| Screenshot: HRTi

– Čestitam vam na 115.000 kuna, ovo nema smisla ni igrati, riječi su lovca iz kviza Potjera Krešimira Sučevića Međerala prije nego što je uopće pokušao dostići rezultat igrača Svena Marcelića.

Sam skupio 22 koraka prednosti

Marcelić je, naime, sinoć oborio rekord kviza Potjera, sam točno odgovorivši na 21 pitanje, što je uz onaj jedan startni ukupno za njega značilo 22 koraka prednosti. Prvo je u brzopoteznoj minuti ostvario devet točnih odgovora, dakle iznos od 31.500 kuna. No, u dogovoru s ekipom odlučio je prihvatiti višu ponudu, koju je i obranio. Budući da je sam ušao u završnu fazu kviza Potjera imao je korak prednosti, a u naredne dvije minute ponudio je točan odgovor na čak  21 pitanje, na svega dva odgovorio je netočno.

Pokazalo se da su za lovca Krešu i 22 koraka prednosti u završnom krugu bila nedostižna, on ih je sustigao samo 18 jer ga je natjecatelj nekoliko puta, kod netočnog odgovora, vratio korak unatrag. Pa je u konačnici Sven Marcelić, profesor hrvatskog jezika i književnosti koji radi na Odsjeku za sociologiju Sveučilišta u Zadru, kući iz kviza Potjera ponio nevjerojatnih 115.000 kuna.

Izdvojeni članak

Gdje i kako žive studenti u Zadru te zašto još uvijek nije počela gradnja novog kampusa?

Krešo: ‘Ovakav rezultat je vrijedan nekoga tko bi jedan dan mogao sjediti i na ovoj stolici’

– Ovo je bilo jako napeto na kraju, vidim da je Krešo jako motiviran. Bilo je puno adrenalina, rekao je Marcelić na kraju emisije.

Krešo je na to konstatirao kako mu je ovo zaista bila motivacija jer ga je zanimalo koliko daleko kao lovac može doći u takvom rezultatu.

– Bilo bi stvarno vrlo grozno za Svena da sam ja to stigao jer bi to onda krenule cijele priče. Mi smo uvijek motivirani, ganjamo li pet ili 22 koraka, jer na kraju krajeva, mi smo baš romantičari, nama tu nije pitanje love, jer naš honorar je uvijek isti. Na ovakvom iznosu stvarno nije sramota izgubiti, dapače, mislim da ovakav rezultat je vrijedan nekoga tko bi jedan dan mogao sjediti i na ovoj stolici, zaključio je Krešo.

Marcelić je na kraju emisije dobio još jedan veliki pljesak u studiju, a voditelj Joško Lokas za aplauz je zamolio gledatelje pred ekranima.