Pretraga

Nevjerojatna pravopisna greška u udžbeniku iz geografije u BiH

A- A+

U udžbeniku geografije za šesti razred osnovne škole u Bosni i Hercegovini, napravljena je strašna pogreška. Autor ili grafički dizajner je u opisu jedne fotografije napisao ‘Oresund – most koji spaja Dansku i Švecku’! Nije poznato je li ova nepismenost ispravljena. Kako se ipak radi o uzrastu koji još nije naučio sve zakonitosti pravogovora i pravopisa, ovakva se pogreška ne bi smjela potkrasti.

U udžbeniku za šesti razred osnovne škole iz predmeta geografija u Bosni i Hercegovini napravljena je velika pravopisna pogreška. Naime u opisu jedne fotografije piše ‘Oresund – most koji spaja Dansku i Švecku’.

Izdvojeni članak

Galerija: gramatičke pogreške na tetovažama

Vjerojatno vam se dogodilo da vidite na nekom manje formalnom mjestu i u neslužbenoj komunikaciji krajnje nepismene verzije precjednik, Hrvacka i slično.

Međutim udžbenik za uzrast koji još uvijek formira svoj pravorijek i pravopis, ni pod kojim uvjetima ne bi smio imati ovakvu pogrešku.

Nije poznato je li naknadno pogreška ispravljena, a ono što se zna je da se knjiga zove ‘Geografija 2’ te joj je izdavač Alfa iz Mostara.

Udžbenik je namijenjen osnovnim školama koje rade po hrvatskom planu i programu.