Pretraga

Nevjerojatno: 25 tisuća maturanata platilo prijemni ispit, no nitko ga nije uspio položiti

A- A+

Sveučilište u glavnom gradu Liberije ove godine neće imati nijednog brucoša. Prvi put se na Univerzitetu u Monroviji dogodilo da je 25 tisuća maturanata platilo prijemni ispit oko 100 kuna, no isti nitko nije uspio položiti. Ministar obrazovanja je šokiran te je ovu situaciju usporedio s masovnim samoubojstvom.

Foto: Wikipedia

Stanovnici Liberije su ostali šokirani nakon što su objavljeni rezultata prijemnog ispita provedenog na državnom sveučilištu u glavnom gradu Monroviji. Naime, na spomenutom sveučilištu sljedeće akademske godine neće se naći nijedan brucoš, prenosi kurir-info.rs.

Izdvojeni članak

U Hrvatskoj čak 87 srednjih škola provodi prijemni ispit prilikom upisa

Pristup prijemnom ispitu platilo je oko 25 tisuća maturanata od kojih nijedan kandidat nije zadovoljio kriterije, to jest ostvario pravo upisa na Sveučilište. Drugim riječima, novac je dobrodošao, ali ne i studenti.

Kao glavne razloge neuspjeha ispitivači su naveli nedostatak entuzijazma te slabo znanje engleskog jezika, zbog čega je svih 25 tisuća bacilo 100-tinjak kuna u vjetar.

Ministar obrazovanja ostao je bez riječi zbog novnastale situacije, ali sumnja da su za masovni neuspjeh vjerojarno krivi sami ispitivači te kriteriji koje su postavili. – Ovo je kao da su počinili masovno ubojstvo, kratki je komentar ministra.