Pretraga

Objavljene su konačne ljestvice upisa u srednje, učenici moraju obaviti još jednu važnu radnju

A- A+

Ove subote točno u podne objavljene su konačne ljestvice poretka za upise u srednje škole. Učenici sada mogu ispisati upisnicu za školu u kojoj su ostvarili pravo upisa, a one se s ostalom dokumentacijom koju škola traži dostavljaju u škole najkasnije do 14. srpnja, a prema datumu kojeg je sama škola odredila.

Foto: Jan Baborák, Unsplash

Nakon što je sredinom tjedna zaključana mogućnost odabira srednjih škola u elektroničkom sustavu upisa u srednje, danas u podne ljestvice poretka postale su konačne. Kandidati su ostvarili pravo upisa samo u onaj program na kojem su u tom trenutku svrstani na ljestvici poretka sukladno ostvarenom broju bodova.

Počinje dostavljanje upisnica školama

Osmašima sada još preostaje školi dostaviti upisnicu i ostalu dokumentaciju prema popisu kojeg je svaka škola objavila na svojim web stranicama. Upisnice su također od podneva dostupne u sustavu prijava na kartici ‘Moj odabir’.

Kandidati upisnice zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, elektronički ili osobno dostavljaju u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 14. srpnja, a srednja škola zaprimljene dokumente treba označiti u sustavu. Važno je naglasiti kako škole same određuju datume i vremena zaprimanja upisnica, pa bi učenici te informacije trebali potražiti na web stranici škole u koju su upali. Ondje je navedena i e-mail adresa putem koje mogu dostaviti dokumentaciju. Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici.

– Nakon 12:00 sati, kraj obrazovnoga programa za koji kandidat ostvaruje pravo upisa, u stupcu Pravo upisa, prikazivat će se riječ ‘Da’, a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana stajat će “-“. Kandidati koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije, navedeno mogu provjeriti na svom sučelju na kartici ‘Moji rezultati/Detaljno’: liječnička svjedodžba medicine rada (donosi se u srednju školu pri upisu ili, iznimno, kada u trenutku upisa kandidat nije u mogućnosti dostaviti liječničku svjedodžbu medicine rada, pri upisu dostavlja potvrdu obiteljskog liječnika, a liječničku svjedodžbu medicine rada najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda); dokumente kojima su ostvarili dodatne bodove (osim za natjecanja iz znanja i sporta koja su automatski evidentirana u sustavu); ugovor o naukovanju za JMO programe (pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda), pojašnjeno je na stranici Upisi.hr.

Izdvojeni članak
razred učenici učionica

Zatvorene su prijave, evo koje su najpoželjnije gimnazije za upis među osmašima u 2021.

Na jesenskom mogu konkurirati samo kandidati koji se nisu upisali na ljetnom

I ove godine održat će se jesenski rok upisa, a u tom roku za upis na preostala slobodna mjesta mogu konkurirati samo kandidati koji se nisu upisali na ljetnom roku.

– U jesenskome upisnom roku bit će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena. Okvirna slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata od 15. srpnja 2021., poručuju iz Središnjeg prijavnog ureda.

Popis najpoželjnijih gimnazija na ljetnom roku, dakle onih s najviše prvih izbora u odnosu na broj mjesta, možete vidjeti ovdje.

Objavljene su konačne ljestvice upisa u srednje, učenici moraju obaviti još jednu važnu radnju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap