Pretraga

Od čokolade smo pametniji

A- A+

Osim što ima izvrstan okus, poznata je kao afrodizijak, ali i poboljšava raspoloženje, čokolada pozitivno utječe i na rad mozga. Istraživanje je pokazalo kako se u onim zemljama u kojima se jede više čokolade, dobiva više Nobelovih nagrada.

Malo tko može odoljeti finom okusu čokolade, a istraživanja pokazuju da se ne bi ni trebali kloniti te ukusne namirnice. Nakon analiziranja konzumacije čokolade u zemljama svijeta, pokazalo se da one zemlje koje ju konzumiraju više, imaju i više dobitnika Nobelove nagrade.


Izdvojeni članak

Hrana koja izaziva ovisnost

Priznajemo, istraživanje jest ‘malo nategnuto’, međutim ne može se ne primijetiti veza između jedenja čokolade u nekoj zemlji i dobivanje Nobelove nagrade. Vjeruje se da nas konzumiranje čokolade može učiniti pametnijim, budući da ona sadrži visok postotak antioksidansa flavonoida koji poboljšavaju razmišljanje i smanjuju rizik od demencije. Također, isti antioksidansi poboljšavaju protok krvi do mozga, a čokoladna potrošnja poboljšava kognitivne funkcije.

Logično, prvo su mjesto na ljestvici zauzeli Švicarci, dok Šveđani i Danci ne zaostaju previše za njima. Stoga slobodno navalite po čokoladi, ali zapamtite, više čokolade ne znači više pameti. Umjerena količina sasvim je dovoljna za poboljšani rad mozga.

www.dailymai.co.uk

Od čokolade smo pametniji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap