Pretraga

Od čokolade smo pametniji

A- A+

Osim što ima izvrstan okus, poznata je kao afrodizijak, ali i poboljšava raspoloženje, čokolada pozitivno utječe i na rad mozga. Istraživanje je pokazalo kako se u onim zemljama u kojima se jede više čokolade, dobiva više Nobelovih nagrada.

Malo tko može odoljeti finom okusu čokolade, a istraživanja pokazuju da se ne bi ni trebali kloniti te ukusne namirnice. Nakon analiziranja konzumacije čokolade u zemljama svijeta, pokazalo se da one zemlje koje ju konzumiraju više, imaju i više dobitnika Nobelove nagrade.


Izdvojeni članak

Hrana koja izaziva ovisnost

Priznajemo, istraživanje jest ‘malo nategnuto’, međutim ne može se ne primijetiti veza između jedenja čokolade u nekoj zemlji i dobivanje Nobelove nagrade. Vjeruje se da nas konzumiranje čokolade može učiniti pametnijim, budući da ona sadrži visok postotak antioksidansa flavonoida koji poboljšavaju razmišljanje i smanjuju rizik od demencije. Također, isti antioksidansi poboljšavaju protok krvi do mozga, a čokoladna potrošnja poboljšava kognitivne funkcije.

Logično, prvo su mjesto na ljestvici zauzeli Švicarci, dok Šveđani i Danci ne zaostaju previše za njima. Stoga slobodno navalite po čokoladi, ali zapamtite, više čokolade ne znači više pameti. Umjerena količina sasvim je dovoljna za poboljšani rad mozga.

www.dailymai.co.uk