Pretraga

Od sada kartu za prijevoz HŽ-om možete kupiti putem interneta i pomoću kartomata

A- A+

Brojne studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta obradovat će vijest kako od danas kartu za prijevoz HŽ-om mogu kupiti i rezervirati putem interneta. Osim toga, ručna kupnja karata kod konduktera u vlaku zamijenjena je mobilnim terminalima, a modernizirana je i prodaja karata na blagajnama.

On-line kupnja karata HŽ-a i rezervacija sasvim je jednostavna, potrebno je samo odabrati polazni i odredišni kolodvor, datum i vrijeme polaska te broj putnika. Karta se može rezervirati i kupiti jednostavnim unosom potrebnih podataka, a plaća se karticom.

Kupljenu kartu možete ispisati ili je jednostavno na pametnom telefonu pokazati kondukteru/kontroloru.

Prodaja karata putem interneta dio je integriranog sustava prodaje i rezervacije karata (ISPRO) HŽ Putničkog prijevoza, a novi i modernizirani kanali prodaje uvode se od sredine kolovoza. Ručna kupnja karata kod konduktera u vlaku zamijenjena je mobilnim terminalima, a modernizirana je i prodaja karata na blagajnama.

Tijekom rujna zainteresirani će moći besplatno preuzeti aplikaciju HŽPP karte, a u većim kolodvorima bit će postavljeni kartomati na kojima će putnici karte moći kupovati koristeći kartični način plaćanja.