Pretraga

Oralni seks prakticira se već u osnovnoj školi

A- A+

Dvoje učenika trećeg razreda osnovne škole u Americi tijekom nastavnog sata prakticirali su oralni seks, a njihova učiteljica je zbog toga dobila otkaz, kako prenosi danas.hr. Naime, lokalne vlasti Tallulaha (Louisiana) smatraju da je upravo učiteljica, kao odrasla osoba, odgovorna za ponašanje učenika.

Načelnica Tallulaha – Lisa Wilmore – izjavila je za lokalne medije da je sasvim jasno kako je učiteljica odgovorna za cijeli incident, a rekla je i da ravnatelj škole djeli njeno mišljenje. Prema njihovim stavovima, učiteljica u razredu nije dovoljno dobro nadgledala svoje učenike.

Jasno je da lokalne vlasti moraju biti oštre kad je u pitanju disciplina đaka, jer ovo nije prvi ovakav slučaj koji se dogodio u Tallulahu – navodno je ranije jedan učitelj suspendiran zbog sličnog propusta.

Problem je, izgleda, prisutan i u ostatku Amerike. Naime, nedavno, u jednoj školi u NY, dva učenika i učenica zatečeni su kako pružaju oralni sex. Međutim, njujorška škola se ogradila od incidenta i nije preuzela odgovornost – što je izazvalo negodovanje roditelja.

Nedavno je sličan slučaj zabilježen i u Srbiji, u Novom Sadu. Naime, u novosadskim školama učenici navodno prakticiraju oralni seks kroz igru kameno lice, kako prenosi portal novosti.rs. Igra se odvija tako da se dječaci okupe u krug, a djevojčice im na koljenima pružaju oralni seks, pri čemu dječaci ne smiju promijeniti izraz lica. Za nagradu djevojčice dobivaju ručak ili cigarete.

Postavlja se pitanje gdje se nalazi granica između nediscipline i kaosa. Najveći prijestup sve donedavno bio je pušenje u školskim wc-ima, međutim izgleda da se disciplina učenika sve više otima kontroli. No, jesu li zaista samo učitelji oni koji za takvo ponašanje moraju odgovarati? Zar u cijelom tom kaosu odgovornost ne bi trebali snositi i ravnatelji i roditelji kao i društvo u kojem dijete odrasta? Sve to vodi do novog pitanja – gdje su nestale prave životne vrijednosti i zašto su se u tako kratkom vremenskom periodu iskrivile? Zašto djeca u ovakvim perverznim igricama uopće žele sudjelovati i dali im je dano u ruke previše slobode koju ne znaju iskoristiti na pravi način?