Pretraga

Oskar znanja će se održati krajem lipnja!

A- A+

Nakon velikog pritiska javnosti AZOO je donio odluku da će se Oskar znanja ipak održati krajem lipnja. Ministarstvo znanosti i obrazovanja i športa osigurat će sredstva za izradu kipića koju će raditi učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca. Tomislav Tolušić iz Hrvatske zajednice županija također je najavio da će zajednica pokriti sve troškove jer su županije ujedno i osnivači škola. U nastavku prenosimo priopćenje AZOO-a u cijelosti.

ravnateljica AZOO-a Jadranka Žarković-Pečenković

Izdvojeni članak

Oskara znanja će biti zahvaljujući djeci s teškoćama u razvoju koja će napraviti kipiće

Financijski plan Agencije za odgoj i obrazovanje za 2015. godinu, koji je usvojen u prosincu 2014. godine, umanjen je za 2 161 894 kune. Stoga je Agencija za odgoj i obrazovanje zbog mjera štednje morala provesti racionalizaciju troškova prema svim stavkama. Tako je jedna od mjera štednje bila i ukidanje svečane dodjele Oskara znanja državnim prvacima jer su troškovi organizacije u 2014. godini iznosili 169 579 70 kuna, a učenicima je već jedanput uručeno priznanje na samome državnom natjecanju. Budući da je posljednjih dana iz medijskih napisa vidljivo da društvo duboko cijeni znanje i odaje mu priznanje, pokušali smo iznaći rješenje kako bi naši najbolji učenici bili nagrađeni te da bismo istodobno ispoštovali potrebne mjere štednje.

Posebno nas veseli činjenica da je društvena zajednica spremna pomoći u organizaciji svečane dodjele Oskara znanja. Za izradu kipića kontaktirali smo Centar za odgoj i obrazovanje iz Čakovca koji je velikodušno prihvatio da njihovi učenici s teškoćama u razvoju samostalno izrade odljeve i tako pridonesu organizaciji ove manifestacije za najuspješnije učenike. Financijska sredstva za materijal za izradu kipića i priznanja mentorima osigurat će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Za voditelje svečane dodjele planiramo angažirati učenike srednjih škola, a u podjeli kipića asistirat će učenici s teškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje, Čakovec. Prostor za svečanu dodjelu Oskara znanja ponudila je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti bez naknade, na čemu smo posebno zahvalni njezinom predsjedniku akademiku gospodinu Zvonku Kusiću.

Stoga obavještavamo naše najbolje učenike, njihove mentore, roditelje, medije i ostale dionike našega društva da će svečana dodjela Oskara znanja biti organizirana krajem lipnja 2015. godine. Sve informacije o daljnjim koracima i formiranju radnoga tima nalazit će se na mrežnim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje.

Kako je financijska konstrukcija cijeloga projekta nedostatna, naglašavamo da je svaka pomoć dobrodošla te molimo poduzetnike koji su putem medija velikodušno ponudili pomoć da se jave Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Za dodatne informacije možete se obratiti Uredu ravnateljice na telefonski broj 01 2785 00201 2785 002 ili na e-mail [email protected].