Pretraga

Ovi srednjoškolci osmislili brend pa postali pravi hit: Banov brk stavili na sapune, kolače, torbe

A- A+

Učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, okupljeni u učeničku zadrugu Ban, osnovali su jedinstven brend naziva Banov brk. Kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika, ovime postaju reprezentativni na razini Europske unije.

banov brk

Učenička zadruga Ban, Srednja škola Ban Jelačić
Foto: Grad Zaprešić

Ne događa se često da srednjoškolci već imaju svoj brend, a još rjeđe da je nastao u školi, no upravo to se dogodilo u Zaprešiću u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić.

‘Učenici pokazali kreativnost, poduzetništvo i samoodrživost’

Povodom Dana grada Zaprešića spomenuta je škola ponosno predstavila novi brend. ‘Banov brk’, kako kažu iz Grada, najpoznatiji hrvatski brk, postao je glavni motiv kolača, sapuna, magneta, torbi, ogrlica, broševa. Što je najbolje u cijeloj priči, sve to izrađuju učenici srednje škole okupljeni u učeničku zadrugu Ban.

Održali su i predstavljanje proizvoda u Turističkom informativnom centru u Novim dvorima. Upravo mjesto koje su odabrali za promociju, ističu iz Grada, upućuje da bi upravo ovi proizvodi mogli postati trajni suveniri grada. Voditeljica učeničke zadruge Ban Zdravka Kramarić na promociji je naglasila koliko je ponosna na učenika, ali i na Školu koja je ovom pričom, kaže, uspjela pokazati da je moguće ujediniti različite smjerove da zajedničkim radom pokažu kreativnost, poduzetnišrvo i samoodrživost.

banov brk promocija

Promocijka brenda Banov brk u Turističkom informativnom centru u Novim dvorima
Foto: Grad Zaprešić

‘Reprezentativni na razini Europske unije’

Svečanosti je prisustvovao i zamjenik zaprešičkog gradonačelnika Alan Labus, ujedno i ravnatelj Srednje škole Ban Josip Jelačić, i napomenuo da je pohvalno što su nastavnici i učenici prepoznali važnost i povijesni značaj Zaprešića, bana i Novih dvora.

Istaknuo je kako su učenici i škola ovim proizvodom reprezentativni ne samo na razini grada i države, već i Europske unije budući da je škola aktivna u Erasmus+ programima na kojima promovira svoj rad. Inače, svi se proizvodi Banovog brka mogu pogledati i nabaviti na društvenim mrežama Zadruge. Možete ih pronaći na Facebooku, ali i Instagramu.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1195801850909414&id=491375521352054