Pretraga

Sumnjate da vam dijete puši marihuanu? Možete to saznati vrlo jednostavno i – besplatno

A- A+

Mjesec borbe protiv ovisnosti traje od 15. studenog do 15. prosinca, a u sklopu toga, Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije upozorava da sve više srednjoškolaca konzumira marihuanu. Imajući to na umu, podsjetili su građane da mogu besplatno analizirati urin svoje djece i saznati puše li ‘travu’.

Foto: Unsplash

Započeo je Mjesec borbe protiv ovisnosti, a u sklopu toga, Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije podsjeća da se njima može odnijeti urin na besplatnu analizu koja će otkriti tragove droga poput marihuane, prenosi Plus Portal.

Voditeljica Službe za zaštitu mentalnog zdravlja prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti pri NZJZ-u Brodsko-posavske županije, Senka Gabud Gjurčević, ukazala je za Plus Portal da je problem konzumacije marihuane jako raširen među srednjoškolcima. Razlog tome je činjenica što oni, kako tvrdi, ne vide ništa loše u toj konzumaciji.

Izdvojeni članak

U kina stiže film o noćnom životu u Zagrebu: ‘Marihuana je sasvim normalna stvar’

U ovogodišnjom Mjesecu borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. studenog do 15. prosinca, naglasak je stavljen na promociju i upozorenje o problemu ovisnosti. Kako navodi Gabud Gjurčević, u svim tim aktivnostima ne sudjeluje samo tamošnji NZJZ, već i cijela Brodsko-posavska županija, uključujući škole i razne udruge, a sve kako bi ljudi bili svjesni opasnosti koje nose ovisnosti.

– Pozivam roditelje mladih ljudi, adolescenata, koji eksperimentiraju s marihuanom, ali i drugim opijatima koji su također dostupni, da na vrijeme detektiraju ovaj problem. Kod nas mogu dovesti dijete ili čak donijeti urin koji su uzeli na besplatno testiranje. To je pogotovo dobro napraviti nakon vikenda i izlaska, zaključuje Gabud Gjurčević.