Pretraga

Pet razloga za unovčiti svoje hobije i ideje

A- A+

Ususret besplatnoj edukaciji “Most prema uspjehu”, koja mladima pred prvim zaposlenjem pruža priliku dobiti financijska sredstva i znanja za pokretanje vlastitog biznisa, predstavljamo pet razloga zbog kojih bi unovčavanje svojih ideja trebali ozbiljno uzeti u obzir.

 

Svi oni koji su nedavno maturirali ili diplomirali danas se nalaze pred izazovom prvog zaposlenja. Uspješne poduzetničke priče mladih u Hrvatskoj, poput Alberta Gajšaka (18) iz Karlovca koji je crowdfundao preko $100,000 za proizvodnju svoje igraću konzole ili Ivana Mrvoša (22) iz Solina koji je sklopio milijune-vrijedan ugovor s Australijom pokazuju kako i mladi mogu pokrenuti uspješni posao.

 

Hobi u kojem ste vješti ili jednostavna ideja koja vam “smrdi” na nešto što bi mogle voljeti mase potencijalne su prilike za pokretanje vašeg vlastitog biznisa. Uz dostupnost informacija, razvoj tehnologije i freelancing kulture te brojne mogućnosti dobivanja savjetodavne i materijalne podrške, taj poduhvat danas ne mora biti teško realizirati. U nastavku pročitajte pet od mnogo dobrih razloga zbog kojih vam pretvaranje vaših ideja i hobija u biznis može biti dobro rješenje za budućnost.

 

Ti upravljaš stvarima

To znači da svoj radni dan, a i cijelo radno okruženje možeš urediti onako kako ti želiš. Ima tu i niz drugih malih zadovoljština, poput fleksibilnosti u organizaciji tvoga radnog vremena, dobre plaće i tima koji ti pomaže realizirati tvoje ideje. Ipak, one prave nagrade leže u spoznaji da u potpunosti gospodariš svojom sudbinom i stvaraš nešto čime imaš priliku ostaviti pozitivan trag u svojoj zajednici.

Ne gledaš na sat

Kada kreneš zarađivati na nečemu što te stvarno zanima i što uživaš raditi, nema nestrpljivog iščekivanja odlaska doma. Posao više nije teret koji te dijeli od ostatka svih životnih zadovoljstava već on postaje jedan od njihovih sastavnih dijelova.    

Nema šanse da ti bude dosadno

Stalno ti je nešto na pameti i gotovo da nema dana kada se ne suočiš s nekim novim izazovom. Istovremeno, munjevitom brzinom stječeš nova znanja i malo toga ti je teško jer jako želiš da tvoj biznis uspije.

Stvara posebnu vrstu uzbuđenja

Prolazak kroz cjelokupan proces od začetka do uspješne realizacije ideje uzrokuje “ovisnost” o jednoj posebnoj vrsti adrenalina. Nagrađuje te spoznajom da trudom možeš ostvariti ono što poželiš, a ta spoznaja motivira te da stvaraš još više i bolje.

Pruža priliku da mijenjaš svijet na bolje

Kroz poduzetnitšvo imaš priliku rješavati društvene probleme, poput omogućavanja posla za osobe s invaliditetom ili smanjenja onečišćenja okoliša. Baš svaki biznis je ujedno prilika da učiniš nešto društveno korisno. Na tebi je samo da odabereš na koji način želiš da, osim stvaranja profita za sebe, stvaraš nešto dobro i za svoju zajednicu.

 

Zvuči dobro, ali nisi siguran ima li tvoj hobi ili ideja poduzetnički potencijal? Ili uopće još nemaš ideju, ali te zanima bavljenje poduzetništvom? Nije problem. Odgovore na svoja pitanja možeš dobiti već krajem rujna kroz edukaciju “Most prema uspjehu”. Ova besplatna tromjesečna edukacija naučit će te što je potrebno za vođenje biznisa i dati ti priliku da dobiješ financijsku podršku za realizaciju svoje poduzetničke ideje. Prijavi se do 18.9. putem digitalnog prijavnog obrasca.