Pretraga

Petogodišnja djevojčica u godinu dana pročitala 875 knjiga!

A- A+

Sophia Moss petogodišnja je djevojčica iz Louisiane, koja je uspjela pročitati 875 knjiga u godinu dana. Opustošila je školsku knjižnicu, već pročitavši sve naslove za predškolski uzrast i prvi razred. Prvo je čitala pet knjiga tjedno, da bi u posljednje vrijeme dosegnula brojku od 20 naslova unutar sedam dana.

Foto: KPLC

Djevojčica Sophia Moss ima svega pet godina, ali i vrlo neobičnu naviku za dijete njezina uzrasta. Naime ona doslovno ‘guta’ knjige te ih je unutar jedne godine uspjela pročitati čak 875.

Gotovo svi naslovi iz školske knjižnice namijenjeni njezinu uzrastu, prošli su kroz Sophijine ruke. Isprva je čitala pet knjiga tjedno, a sada je tu brojku učetverostručila.

Izdvojeni članak

Video: Čudesni dječak (8) iz Rijeke zasvirao s Tommyjem Emmanuelom i digao prepuni Lisinski na noge

Djevojčicin otac Carl donosi joj knjige te napominje da je često zna uloviti kako navečer čita, kada bi trebala spavati.

– Ja jednostavno volim čitati, rekla je Sophia za KPLC, pokazujući svoje dvije nagrade, koje je osvojila kao izuzetan čitatelj.

Zanimljivo ova djevojčica osim što čita veliki broj knjiga, uspjela je već jednu i napisati. Njeno djelo se zove ‘Sophijin ljubimac’, a radi se o kornjači sa super moćima.

KPLC 7 News, Lake Charles, Louisiana