Pretraga

Pixsellov fotoreporter maturante prijavio policiji, a opremi od gotovo 120 tisuća kuna nema spasa

A- A+

Zagrebačka norijada na Trgu bana Josipa Jelačića završila je jučer s više desetaka tisuća kuna štete. Naime, dvojica maturanata gurnula su Pixsellova fotoreportera Marka Lukunića u Manduševac te mu uništili iPhone, iPad, dva profesionalna aparata i dva objektiva. Prema Lukunićevim riječima, popravak uništene tehnologije se ne isplati jer bi troškovi bili enormni, a slučaj je odmah jučer prijavio policiji.

Na jučerašnjoj norijadi u centru Zagreba dvojica maturanata gurnula su Pixsellova fotoreportera Marka Lukunića u Manduševac te mu tako uništili opremu vrijednu oko 120 tisuća kuna. Od navedene štete, čak trećina se odnosi na Lukunićeve privatne stvari.

Izdvojeni članak

Norijada kroz Hrvatsku: U Zagrebu uhićeno 15, a u Zadru dva maturanta

Šteta oko 120 tisuća kuna, a popravka nema

Pixsellov fotoreporter nam je otkrio da mu je na jučerašnjoj norijadi stradao iPhone 5S, iPad 4, dva profesionalna fotoaparata te dva objektiva. Sveukupnu štetu procjenjuje na oko 120 tisuća kuna, s tim da se čak 40 tisuća kuna odnosi na njegove privatne stvari koje su maturanti uništili.

– Odmah sam prijavio policiji slučaj, kako bi se učinio zapisnik i kako bi time imao opravdanje u firmi. Ostatak je na policiji i na odvjetniku firme, koji se inače bavi pravnim sporovima. Sam za sada neću daljnje korake poduzimati, otkrio nam je Lukunić.

Dodao je kako opremi nema spasa jer su prve procjene na servisu da se ne isplati popravljati stradalu tehnologiju zbog enormne cijene.

Napad osudio i Zbor fotoreportera Hrvatske

– Najoštrije osuđujemo današnji vandalski napad maturanata na fotoreportera Pixsella, na Norijadi u Zagrebu! Uništili su foto i računalnu opremu vrijednu 100 tisuća kuna, onemogućili fotoreportera u obavljanju radnog zadatka na javnom mjestu i izložili opasnosti od ozlijeđivanja fotoreportera i djevojku. Očekujemo primjerene kazne za počinitelje i sprječavanje vandalizma i nasilja, od organizatora i nadležnih institucija, na svim budućim Norijadama, piše na Facebook stranicama Zbora fotoreportera Hrvatske koji su tim putem osudili napad na svojeg kolegu.

Sad je sve na policiji

Lukunić nam je otkrio da se slična stvar nedavno dogodila njegovom kolegi kad mu je na hokejaškoj utakmici u Areni netko polio pivo po radnom stolu te uništio laptop. No tada nisu bili u mogućnosti identificirati počinitelja pa su iz Medveščaka platili servis.

Što se tiče maturanata koji su njega gurnuli u vodu, Marko Lukunić kaže da još nisu utvrdili o kome se radi, ali da vjeruju kako će ih lakše identificirati zahvaljujući snimci objavljenoj na Srednja.hr kao i da je sad sve na policiji.