Pretraga

Počelo suđenje u Sisku: Prodali maloljetnu kći za konja i 3 000 kuna

A- A+

Na sudu u Sisku početkom tjedna započelo je suđenje roditeljima iz Capraške Poljane koji su krajem veljače prošle godine svoju 15-godišnju kći prodali za konja i tri tisuće kuna. Kako bi se zaštitio interes maloljetne djevojke, suđenje je zatvoreno za javnost.

slobodnadalmacija.hr

Osim djevojkinog oca za kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstvo, optužena je još i njegova nevjenčana supruga te dvije muške osobe s područja općine Orle u dobi od 69 i 34 godine.

Podsjećamo, tijekom policijske obrade utvrđeno je da su krajem veljače 2011. godine 69-godišnjak i njegov sin došli kod djevojkinog oca kako bi prema ranijem dogovoru odveli djevojku radi prisilnog rada i služenja. U zamjenu su njenom ocu i njegovoj supruzi oprostili dug od kupnje konja te im platili još tri tisuće kuna.

Ovaj su slučaj Centru za socijalnu skrb prijavili susjedi iz Capraških Poljana i učenici OŠ braća Bobetko koju je pohađala prodana djevojčica.

Kako prenosi Jutarnji list, ova transakcija je provdena protiv djevojčicine volje, a odluku je donio otac koji ju je, kao jedno od svoje četvero djece, odlučio prodati zbog financijskih problma.