Pretraga

Počelo svjetsko srednjoškolsko rukometno prvenstvo

A- A+

                                                                   

Svečanim otvaranjem jučer je počelo 20. svjetsko školsko rukomento prvenstvo u Varaždinu, koje će se do 22. travnja održavati u Varaždinskoj županiji.

Na prvenstvu sudjeluje više od 700 srednjoškolaca iz 20 zemalja, raspoređenih u 19 muških i isto toliko ženskih ekipa. Hrvatsku u ženskoj konkurenciji predstavljaju rukometašice iz Gimnazije Antun Gustav Matoš iz Đakova, a u muškoj rukometaši iz Prve riječke hrvatske gimnazije.

Da imamo dobre sportaše, uvjerili smo se na početku natjecanja. U prvoj utakmici skupine C u konkurenciji mladića Hrvatska je pobijedila Belgiju rezultatom 32:14 (20:06), a najaktivniji je bio Anton Dunato s pet postignutih golova. 

Što se tiče djevojaka, naše igračice su slijedile uspjeh kolega i također ishodovale pobjedu i to s rezultatom 32:9 (18:2). Osam pogodaka Belgijankama je zadala Helena Barić, dok su Marija Penava i Marija Radnić uvećale rezultat sa sedam pogodaka svaka.

Osim sporta ovih dana će se u sklopu prvenstva održati Susret nacija i Kulturni dan koji će sudionicima prventva omogućiti da predstave svoju zemlju, običaje i kulturu, ali i da upoznaju kulturu zemalja drugih sudionika natjecanja.