Pretraga

Poduzetnik pesimističnim statusom o tretmanu informatike u školama zaradio veliko odobravanje

A- A+

Poduzetnik Saša Cvetojević jučer je u vidu Facebook statusa ukazao na jednu žalosnu pojavu u obrazovnom programu te zaradio veliko odobravanje. U zadnje se vrijeme u medijima i javnosti sve glasnije raspravlja o tome treba li se kroz obrazovni sustav više pozornosti posvetiti informatici, odnosno pretvoriti je u obvezni predmet. Upravo o tome je svoj sud dao i spomenuti poduzetnik, između ostaloga pokretač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, kroz koji se nastoji mladim inovativnim ljudima iz jugoistočne Europe, pomoći u pokretanju tvrtki. 

izvor: Facebook

Saša Cvetojević tako s pesimizmom govori o nepravedanom tretmanu informatike u jednoj uglednoj zagrebačkoj općoj gimnaziji, koja je zapravo samo primjer generalne slike te svoj argument cinično potkrjepljuje tretmanom predmeta povijesti i klasičnim prijeporima koje ona izaziva u hrvatskom društvu.

Povijest svakako koristi i kao metamoforu za gledanje u prošlost, kojoj smo skloniji nego barem kratkoročnim vizijama budućnosti.

Pročitajte status za koji je Cvetojević u manje od jednog dana dobio preko 1.100 lajkova te prouzročio veliku raspravu u koju su se uključili građani s različitim mišljenjima i iskustvima.