Pretraga

Pokladno ludilo u srednjoj školi u Našicama

A- A+

Možda smo se više veselili maškarama kad smo bili djeca, ali to ne znači da zabavne maske ne mogu izmamiti osmijeh na lice i razveseliti školsku atmosferu. To znaju u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog u Našicama, gdje su neobične maske s velikim zvonima posjetile srednjoškolce i tako im učinili ovaj dan neobičnijim od ostalih.

Maškare se u svakoj školi obilježavaju na drugačiji način. Negdje su maskirani učenici pošteđeni odgovaranja, a u nekim drugim krajevima kulturna društva prođu školom i zabave sve učenike. U Srednjoj školi Isidora Kršanjavog u Našicama znaju kako učenicima uljepšati ovaj zimski dan, pa su u školu pozvali ‘Vukojevačke starceve’ koji su pod neobičnim maskama dočarali pokladne običaje našičkog kraja.

Izdvojeni članak

Najveća srednja škola u državi: “Imamo preko 1300 učenika i više od sto nastavnika, ali sve ide dobro”

Zvonili po hodnicima i izazvali opće veselje

Tijekom velikog odmora učenike Srednje škole Isidora Kršnjavog u Našicama je posjetilo Hrvatsko kulturno društvo ‘Vukojevci‘ , ‘Vukojevački starci’ su svojim bučnim nastupom i tradicionalnim maskama zabavili srednjoškolce.

– Išli su od razreda do razreda, glasno zvonili i nasmijavali učenike. Bilo je odlično jer su i plesali, kazala nam je knjižničarka Manuela Kojić.
Dodaje kako je jedino razočaranje ove godine bilo što nije bilo krafni.

– Istina, nismo jeli krafne, ali jako smo velika škola i recesija je tako da to ne iznenađuje, objasnila je Kojić.

Umijeće širenja dobrog raspoloženja – potvrđeno!

Učenici su svejedno bili ugodno iznenađeni nastupom i općom bukom po školi, međutim nisu se maskirali. Svega jedno društvo učenika se maskiralo pod tematskim imenom ‘Fifi i cvjetno društvo’.

Unatoč nedostatku maski na učenicima, likovna sekcija škole izložila je maske koje su učenice sekcije same oslikale.
– Maske su odlično napravljene, čuvat ćemo ih i izložiti na predstojećem županijskom Lidranu u našoj školi, rekla je knjižničarka.
Malo je potrebno za zabavu i smijeh, a svaki neobičan dan treba iskoristiti za njegovanje tradicija kako bi srednjoškolski dani svima ostali u što ljepšem sjećanju. Našičanima zasada ta vještina ide od ruke.