Pretraga

Porečanke kod kuće obranile naslov

A- A+

Na državno sportskom prvenstvu srednjoškolskih društava u Poreču u ženskoj konkurenciji smo dobili  šest novih prvaka, dok su porečke  odbojkašice iz škole Mate Balote obranile prošlogodišnji naslov.

Rezultate muškog natjecanja pročitajte ovdje.

Lak posao za III. gimnaziju

Ženski košarkaški turnir je do samog finala nalikovao natjecanju u muškoj konkurenciji. Predstavnice Zagreba i Dalmacije su dominirale, svake sa svoje strane ždrijeba, da bi naposlijetku u samom finalu morale ukrstiti koplja za državni naslov.

Ipak Šibenčanke se u izravnom obračunu nisu pokazale dostojnim protivnicama te je ekipa iz zagrebačke III. gimnazije s čak 32 poena razlike zasluženo odnijela pobjedu.  

U sjeni finala, svoju utakmicu za treće mjesto su odigrale gimnazijalke iz Đakova i Pazina u kojoj Istrijanke zasluženo trijumfirale i okitile se broncom.

Pogledajte sve rezultate u PDF-u ovdje

{edocs}my_documents/pdf/Bilten3_KOS-Z-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

Pločanke u trileru do naslova

Iznimno zanimljivu završnicu su nam ove godine ponudile rukometašice. Već u polufinalima se pobjednik odlučivao u posljednjem napadu. Pločanke su se tijesno porazile ekipu iz Čakovca, a ništa manje napeto nije bilo ni polufinale u kojem su se Đakovčanke provukle protiv gimnazijalki iz Rijeke.

Ipak ono što su rukometašice ponudile u finalu zasjenilo je ostatak natjecanja. Do kraja izjednačenu utakmicu su igračice Ploča tek u produžetku prelomile na svoju stranu te zasluženo došle do najsjajnijeg odličja.

U utakmici za treće mjesto Riječanke su se pokazale prisebnijima i fizički spremnijima te su s 14:11 porazile suparnice iz Čakovca.

Pogledajte sve rezultate u PDF-u ovdje

{edocs}my_documents/pdf/Bilten_3_SS-RUK-Z.pdf,1%,1,link{/edocs}

Stare – nove odbojkaške prvakinje

Odbojkašice porečke škole Mate Balote obranile su prošlogodišnji naslov prvaka. Porečanke su se bz izgubljenog seta prošetale do finala gdje ih je čekao zagrebački Špogi (Športska gimnazija).

U odbojkaškoj ljepotici u tri seta domaće su igračice ipak pokazale više prisebnosti u ključnim trenucima što im je bilo dovoljno da ponove prošlogodišnji uspjeh. treće mjesto su zauzele učenice Gimnazije iz Požege pobjedivši s 2:0 GVG iz Velike Gorice.

Pogledajte sve rezultate u PDF-u ovdje

{edocs}my_documents/pdf/Bilten3_SS-ODB-Z.pdf,1%,1,link{/edocs}

Sportašice i tehničarke najbolje na stazi

Na atletskom prvenstvu su kao i njihove kolege u muškoj konkurenciji odnijele članice Špogija. Premoćnu pobjedu s više od 20 bodova prednosit u konačnom zbiru ponajviše mogu zahvaliti dobrim nastupima u utrkama na 100 i 1000 metara te u skoku u dalj.

Drugo su mjesto zauzele atletičarke Srednjoškolca (Prva gimnazija) iz Varaždina, a svoje su mjesto na postolju pronašle i gimnazijalke iz Bjelovara. 

Titula najbolje škole u krosu ove godine putuje u Slavonski Brod odnosno u brodsku Tehničku školu čije su natjecateljice zauzele drugo, treće i sedmo mjesto. Pojedinačno najbolja trkačica je Doroteja Santi iz slatinske SŠ Marka Marulića. Inače, SŠ Marko Marulić je ukupno trećeplasirana, dok su se srebrom okitile Sesvečanke.

Pogledajte sve rezultate u PDF-u ovdje

{edocs}my_documents/pdf/Bilten2_ATL-Z-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

{edocs}my_documents/pdf/Bilten2_KRO-Z-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

Totalna dominacija Osmice i Dr. Časla

Bitke za zlato u badmintonu zapravo i nije bilo. Od samog početka završnog turnira jasno je bilo a će se teško netko uspjeti oduprijeti dominaciji  zagrebačke Osmice (SŠ Tituša Brezovačkog). Osvajanju makar jednog seta nije se približila ninatjecateljica iz škole Dominik Savio iz Rijeke, koju je osmica također glatko nadigrala u finalu. Trećeplasirana je Gimnazija iz Dubrovnika.

Stolnoteniski turnir je jako nalikovao onom badmintomskom, samo na tronu se umjesto Osmice našao Dr.Časl. Tri lagane pobjede od 3:0 bile su dovoljne za plasman u finalu gdje je istim rezultatom potučen GOŠK (Gospodarska škola) iz Varaždina. U dvoboju za treće mjesto je uzela natjecateljica iz Bjelovara, dok su Vukovarke ostale praznih ruku.

Pogledajte sve rezultate u PDF-u ovdje

{edocs}my_documents/pdf/Bilten2_BAD-Z-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}

{edocs}my_documents/pdf/Bilten2_STT-Z-SS.pdf,1%,1,link{/edocs}