Pretraga

Poruka Ivana Sinčića: Žao mi je mladeži stranaka

A- A+

U velikoj izbornoj noći za predsjednika države najveće iznenađenje za političke analitičare i stožere stranaka bio je Ivan Sinčić i Živi zid s gotovo 300.000 dobivenih glasova. Rijetko kada ime jednog studenta prelazi preko usana tolikog broja političara kao što se to događa ovih dana. U video intervjuu za srednja.hr Ivan Sinčić dotaknuo se mladeži stranaka i poslao poruku svim mladima u Hrvatskoj.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Mladež HDZ-a Split predvodi kršenje izborne šutnje na društvenim mrežama

S velikim uspjesima u cijeloj Hrvatskoj, a osobito u većim gradovima poput Pule i Varaždina, student FER-a Ivan Sinčić postao je tema broj jedan u hrvatskom političkom životu. Tijekom izborne noći upitali smo Sinčića je li zadovoljan s rezultatima, koji su daljnji planovi za razvoj Živog zida, te o stanju u mladežima vodećih stranaka.

Sinčiću je žao mladeži stranaka

– Koliko sam ih uspio poznati, veoma mi je žao mnogih tih ljudi. Žao mi je što su niski dosezi u tim strankama i što oni ne mogu mnogo toga napraviti bez naredbe s vrha i bez kontrola starijih članova s viših instanci. Nema tu mnogo prostora za kreativnost. Postoje određene stranačke dužnosti, hijerarhija i stranačka stega po kojoj se radi, komentirao je Sinčić funkcioniranje mladeži političkih stranaka.

Kada bi se našao u ulozi profesora ekonomije na Ekonomskom fakultetu objasnio bi svojim studentima kroz primjere kako funkcionira monetarni sustav u Hrvatskoj.

– Živi zid se trudi vratiti pravo stvaranje novca društvu. Da ono bude
blago svih i da stvaranje novca nema vlasnika. Sada je situacija takva
da ga stvaraju privatne banke i kamatare cijelo društvo, izjavio je
najmlađi predsjednički kandidat.

Električni krugovi kao analogija za monetarnu politiku

Kao
trenutak koji ga je nagnao da se okrene političkom životu izdvojio je svoje proučavanje električnih krugova kao inženjer elektrotehnike. Shvati je da
postoje mnoge analogije kako oni izmjenjuju energiju s izmjenom novca u
društvu.

Sinčić je poslao poruku svim mladima koji se
žele aktivnije uključiti u društveni život, a više pogledajte u našem
video intervjuu.