Pretraga

Posao iz snova: Za 22 tisuće kuna mjesečno čuvate nenaseljeni otok

A- A+

Ukoliko se još niste pronašli u nekoj profesiji, a ono što vam je ipak najdraže je uživati u čistom okolišu i lijepom pogledu, možda je ovo vaš posao iz snova. U Škotskoj je naime objavljen oglas za posao za menadžera nenaseljenog otoka Inchcolma i to za mjesečnu plaću od oko 22 tisuće kuna.

Povjetarac, prekrasan pogled i osama, a sve to za 22 tisuće kuna mjesečno. Tako nekako izgledao posao iz snova za menadžera nenaseljenog otoka u Škotskoj. Na samom otoku Inchcolmu nema žive duše, no menadžer otoka neće biti sam obzirom da godišnje dođe i do 20 tisuća turista. Organizacija Historic Scotland koja je raspisala sam natječaj traži da osoba bude na otoku osam mjeseci u godini, što za ponuđenu plaću i nije loša kombinacija.

– Dvorac je opremljen tušem, perilicom i kuhinjom, a imate i struju i vodu, tvrde u Historic Scotlandu. Voda za piće će se osamljenom menadžeru dovoditi s kopna, a jedina negativna strana je što je prisutp internetu ograničen.

Prije dvije godine slična ponuda se pojavila i u Australiji i to za posao čuvara otoka na Velikom koraljnom grebenu. Za hranjenje riba i pisanje bloga kojem će svijetu prenositi osobne dojmove o mjestu Hamilton kao mjestu za odmor, čuvar iz Amerike, Ben Southall je dobio 100 tisuća američkih dolara. Međutim bilo mu je prenaporno i opekao se na meduzu, stoga je nakon određenog vremena ipak dao otkaz.

U nastavku pogledajte video buduće rezidencije sretnog zaposlenika škotskog otoka.