Pretraga

Potvrđeno je: Tijelo pronađeno u Dunavu pripada Mateju Perišu, poznat i točan uzrok smrti

A- A+

Tijelo jučer pronađeno u Dunavu pripada Mateju Perišu. Potvrđeno je to DNK analizom. Provedena je obdukcija i utvrđen je službeni uzrok smrti, a otac tragično stradalog mladića zamolio je medije i javnost za privatnost u ovim teškim trenucima.

matej periš

Foto: MUP | Pixabay

Kako javlja reporterka N1 televizije, DNK analizom utvrđeno je da tijelo pronađeno jučer u Dunavu pripada 27-godišnjem Mateju Perišu, Splićaninu koji je nestao dan prije Silvestrovog, dok je bio u izlasku s prijateljima u Beogradu. Na Institutu za sudsku medicinu bit će napravljene i toksikološke analize, a na te rezultate, podcrtava N1, moglo se tjednima čekati.

Utopio se u rijeci

Nakon 139 dana potrage stigle su najgore vijesti. Obdukcija, kako pišu mediji, utapanje odredila kao službeni uzrok smrti. Još jučer kada je tijelo pronađeno, regionalni su mediji pisali da je najvjerojatnije riječ o mladom Splićaninu, budući da je odjeća odgovara onome što je Periš nosio u noći kada je nestao.

Otac tragično stradalog mladića Nenad Periš još je jučer istaknuo kako je očekivao ove vijesti i kako očekuje da će se ponovno sresti sa sinom. Zamolio je medije i javnost za privatnost u ovim teškim trenucima.

Bilo je puno teorija zavjere

Posljednja četiri i pol mjeseca društvenim su mrežama kružile razne teorije zavjera o nestanku mladog Splićanina. Policija je uvijek imala radnu verziju onoga što se dogodilo u noći s 30. na 31. prosinca kada su Periša zadnji put snimile nadzorne kamere.

Iako se dosad vodio kao nestala osoba, jedna od službenih verzija događanja od početka je uključivala mogućnost utapanja u rijeci uslijed niske temperature. Obdukcija je sada potvrdila da je službeni uzrok smrti utapanje. Detaljnijih podataka još uvijek nema.