Pretraga

Požar u školi: Evakuirani učenici i nastavnici, poznato i odakle je krenuo

A- A+

Požar u školi pokvario je prvi dan novog tjedna nastave. Učenici i učitelji Osnovne škole Fažana bili su evakuirani zbog dima u kotlovnici škole. Dojavu o požaru je primila i policija, stigli su i vatrogasci. Ove godine u OŠ Fažana se školuje 280 učenika.

Foto: JVP Pula/ilustracija

Početak školskog tjedna za Osnovnu školu Fažana krenuo je s prekinutom nastavom. Manji požar je doveo do evakuacije učenika i nastavnika. Naime, djelatnici su primijetili pojavu dima u kotlovnici škole. Zbog svega su na terenu intervenirali i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Suzana Sokač, glasnogovornica Policijske uprave istarska, potvrdila je za Glas Istre da je i policija dobila informaciju o požaru. Dojavu o dimu u kotlovnici, zaprimili su oko 9 sati. Uzrok požara za sada još nije poznat.

Inače, ove se školske godine 280 učenika školuje u OŠ Fažana. Kako ističu na stranici škole, osim učenika iz Fažane, svoje osnovnoškolsko obrazovanje u toj škole traže i učenici okolnih mjesta. Konkretno, iz Valbandona, Šuride, Peroja, Mandiola, Batvača, Betige i Barbarige. Od ukupnog broja učenika u Fažani, 134 učenika je raspoređeno od prvog do četvrtog razreda. Od petog do osmog razreda, školu pokazi 143 učenika. OŠ Fažane imaju i područni odjelu u Peroju gdje se u prvom razredu školuje tri učenika.

Dopuna teksta: 22. travnja u 13:24 sati

Zapovjednik JVP-a Pula, Ivica Rojnić, prokomentirao je požar za Glas Istre. Iako su učenici i djelatnici bili evakuirani, naveo je da srećom nikome nije prijetila ozbilja životna ugroženost.

– Zapalio se ormarić od struje, te je vatra brzo ugašena. Nije bilo opasnosti po ljude, no po regularnoj proceduri škole u takvim situacijama, učenici su evakuirani iz škole, naveo je Rojnić, prenosi Glas Istre.