Pretraga

Pozor, osmaši: Završavaju prijave i odjave srednjih škola, trebate obaviti još jedan korak

A- A+

Ovoga ponedjeljka zaključavaju se ljestvice poretka za upise u srednje škole, a od podneva osmaši više ne mogu prijavljivati niti odjavljivati programe. Za dva će dana biti poznate i konačne liste poretka, nakon čega osmaši još moraju ispisati upisnicu, potpisati je i učitati u sustav.

laptop tipkanje online nastava

Foto: Unsplash

Upisi u srednje škole bliže se svome kraju. Ljestvice poretka zaključavaju se ovog ponedjeljka točno u 12 sati. Nakon toga kandidati više neće moći prijavljivati i odjavljivati programe, niti mijenjati redoslijed prioriteta. Konačne ljestvice poretka za upise u srednje škole bit će objavljene 10. srpnja isto u podne. U tom trenutku učenici će moći ispisati upisnicu koja se nalazi na kartici ‘Moji rezultati’. Upisnicu je potrebno potpisati i do 12. srpnja u 18 sati učitati u sustav.

Ako vaša škola traži dodatnu dokumentaciju za upis, npr. liječničku potvrdu, rok za dostavu te dokumentacije isto je 12. srpnja u 18 sati, s time da se ta dodatna dokumentacija šalje direktno na mail srednje škole u koju je ostvareno pravo upisa. Rok za srednje škole za prihvaćanje potpisanih upisnica i verifikaciju svih ostalih dokumenata koji su preduvjet za upis u određene programe obrazovanja je  do 14. srpnja u 23:59.

Izdvojeni članak

Ovo su srednje u Zagrebu i tri velike županije za koje u prvim danima upisa vlada najveća navala

– Kada srednja škola prihvati potpisanu upisnicu i verificira sve ostale dokumente koji su preduvjet za upis u određene programe obrazovanja, kandidat je upisan u srednju školu, izvijestili su iz CARNET-a.

Oni koji ne upišu srednju školu u ljetnom roku imat će prilike upisati se na jesenskom, ali u one škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta. Objava okvirnog broja slobodnih mjesta je 15. srpnja, a službena objava mjesta za jesenski upisni rok je 9. kolovoza. Prijave programa u jesenskom roku upisa u srednje započet će 19. kolovoza i trajati do 23. kolovoza, a preostale datume jesenskog roka možete pronaći ovdje.


S pomoću našeg Kalkulatora bodova već sada možete saznati koliko bodova prilikom upisa u srednju možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako ga koristiti pogledajte u videu na našem TikToku:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)


A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.