Pretraga

Predsjednički kandidati pokazali kako bi se ponašali kad profesor krene ispitivati na satu

A- A+

Znamo tko je štreber, tko prepisuje, tko se skriva dok profesor traži koga će sljedećeg usmeno ispitati za ocjenu i tko puno priča, a ne odgovori na pitanje. Prema ponašanju predsjedničkih kandidata na sinoćnjem sučeljavanju u kojem su im voditelji postavljali pitanja, zaključili smo kako bi se tko ponašao kada bi profesor na satu započeo s ispitivanjem gradiva.

montaža: srednja.hrka

Znate ono kad profesor uleti u razred i kaže da je odlučio da će cijeli sat usmeno ispitivati? Jedni se uhvate za glavu što su uopće došli na sat, a baš su razmišljali hoće li markirati ili ne, drugi spremno podižu glavu, isprse se i jedva čekaju da im profesor postavi neko pitanje, a neki se uplaše i spuste glavu da profesoru ne bi palo na pamet da se uhvati baš njih.

Predsjednički kandidati sinoć su se sučeljavali na HRT-u odgovarajući na pitanja voditelja i nekako su nas svojim ponašanjem, verbalnom i neverbalnom komunikacijom, podsjetili na učenike koje je profesor krenuo ispitivati. Neki su bili spremni, a neki su blokirali.

Cure se natječu koja je pametnija, a Škoro se nada da profesor neće skužiti da je i on danas na satu

Izdvojeni članak

Pokušajte pogoditi što je napisao koji predsjednički kandidat ispod objava na društvenim mrežama

Ivan Pernar onaj je tip koji kad ne zna odgovor na pitanje okreće stvari na ono što zna. U stilu kada profesor pita da mu učenik ispriča nešto o miševima pa ovaj kaže “mačke love miševe” i nastavi pričati o mačkama jer o njima zna sve. Uz to, učenik Pernar profesoru prigovara jer su mu pitanja glupa. Tako je i voditeljima jučer u jednom trenutku prigovorio da su postavljali loša pitanja rekavši “ja vas pitam čemu ta farsa, čemu gluma, zašto ne postavljate prava pitanja? To je moje pitanje za vas voditelje”.

Dok se Pernar jako dobro izvlači, Miroslav Škoro se nada da profesor neće uopće doživjeti činjenicu da je i on danas na satu. Kad se gradivo učilo znao je neke stvari i dobro je vladao materijom, ali kad je shvatio kakva su profesorova pitanja, stisnuo se i prepao, zabio glavu u stol i odgovarao je tiho, čisto da nešto kaže.

Njegova glavna konkurentica pripremila se, kao i sve cure iz razreda. Cure su u razredu inače organiziranije i pripremljenije. Sve tri (Kolinda Grabar-Kitarović, Dalija Orešković i Katarina Peović) dobro su se pripremile za ovo ispitivanje i natjecale su se jedna s drugom koja će biti najbolja, posebno Dalija Orešković i Kolinda Grabar-Kitarović. Dok jedna odgovara na profesorova pitanja, druga joj sa strane baca potpitanja. Obje štreberice, bile su spremne za ispitivanje, a Kolinda Grabar-Kitarović ispred sebe je pripremila mali notes s bilješkama iz kojih se pripremala ponavljajući pritom dok nije bio njezin red za odgovaranje.

Kovač iznerviran što drugi imaju bilješke pa će bolje znati od njega, Kolakušić misli da profesor ispituje stvari koje mu neće trebati nikad u životu

Izdvojeni članak

Izdvojili smo najbolje: Reakcije društvenih mreža na sučeljavanje predsjedničkih kandidata su urnebesne

Kad je vidio da njegova kolegica ima bilješke, Dario Juričan/Milan Bandić u tome je ugledao priliku i počeo je viriti da vidi što je ova to napisala. Na profesorova pitanja odgovara sarkastično, ruga mu se tako da profesor to i ne kuži i ni sam ne može reći jesu li odgovori mladog Juričana točni ili krivi.

Problem u razredu nastaje kada Dejan Kovač (inače štreber, ali ovaj put nedovoljno pripremljen za profesorova pitanja iz prastarog gradiva) shvati da Kolinda ima bilješke i da ovi koji sjede oko nje u njih mogu gledati i pronaći odgovore. On je onaj tip koji postaje tužibaba, viče na sve redom, od kolega iz razreda do profesora i traži da se Kolindi ocjena smanji i oduzmu bilješke.

Zoran Milanović zna da je najpametniji. On se uopće nije pripremao jer mu to ni ne treba i zna odgovore na sva pitanja profesora. Nije se loše pripremio ni Mislav Kolakušić, ali njega nerviraju pitanja profesora jer smatra da mu pola toga nikad neće trebati u životu. Kad je učio, učio je samo ono što je mislio da je bitno, a profesoru odbija odgovarati na pitanja koja su nebitna i nikom nikad neće trebati.

S druge strane Anto Đapić koji je pao razred totalno je ravnodušan oko pitanja profesora. On se tog gradiva sjeća još od lani i malo mu se spava. Svejedno mu je hoće li ga, kad i što profesor pitati. S njim sjedi Nedjeljko Babić koji je naučio krivo gradivo, ali je vesel i puno priča pa mu profesor može progledati kroz prste.