Pretraga

Predsjednik Zoran Milanović primio nagrađene učenike robotičare i informatičare

A- A+

U povodu nove školske godine predsjednik Zoran Milanović primio je nagrađivane učenike robotike i informatike koji su postigli sjajne rezultate na međunarodnim natjecanjima. Na sastanku su mu predstavili svoje nove aktivnosti, ali i koliko se truda ulaže za ovakva postignuća.

Predsjednik Republike Zoran Milanović s učenicima XV. gimnazije Zagreb| Ured predsjednika Republike Hrvatske/Ana Marija Karić

Predsjednik Zoran Milanović primio je nagrađene učenike robotičare i predstavnike Hrvatskog robotičkog saveza povodom početka nove školske godine. Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su nagrađeni mladi robotičari Juraj Kolarić, učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, učenici XV. Gimnazije Zagreb Jakov Džijan, Antonio Dijanić, Dora Dijanić i Ivan Dijanić, učenici Tehničke škole Ruđer Bošković Jerko Ćubić i Fran Plevko. S njima su kod predsjednika bili i njihovi mentori i predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza Željko Krnjajić, Jelka Hrnjić i Ivica Kolarić, kao i predstavnik roditelja Lovrek Dijanić.

Puno truda za pripremu učenika za svjetska natjecanja

Predstavnici robotičkog saveza predstavili su nove aktivnosti i ukazali na trud koji ulažu kako bi hrvatske učenike pripremili za svjetska natjecanja u robotici. Jedno od takvih natjecanja je i “RoboCup”, koje se ove godine zbog pandemije korona virusa odvijalo online, a natjecalo se ukupno 148 timova iz 27 zemalja.

Izdvojeni članak

Da se radi o sportu, ovo bi bila udarna vijest: Mladi robotičari u berbi zlata na Euro Robocupu

Hrvatski timovi natjecali su se u Junior kategorijama Rescue Line i Rescue Maze te su postali viceprvaci svijeta, a ekipa u kategoriji Soccer Lightweight Supertimova je treća u svijetu. Nagrađeni učenici predstavili su predsjedniku Milanoviću i svoje radove te se pohvalili naprednim robotskim rješenjima koja su prepoznata i na spomenutom natjecanju.

Predsjednik primio i učenike XV. gimnazije Zagreb

Milanović je primio i učenike XV. gimnazije Zagreb, dobitnike čak sedam medalja na 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 1. do 5. rujna 2021. održala u Zagrebu. Učenici su također osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u lipnju ove godine.

Izdvojeni članak

Fenomenalan uspjeh naših učenika: Na velikom natjecanju osvojili čak sedam medalja

Osim mladih informatičara na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su i mentor učenika hrvatske informatičke reprezentacije i ravnatelj XV. gimnazije, prof. savjetnik Nikola Dmitrović i odgovorni voditelj, tajnik Hrvatskog saveza informatičara Krešimir Malnar.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap