Pretraga

Fenomenalan uspjeh naših učenika: Na velikom natjecanju osvojili čak sedam medalja

A- A+

Naši učenici ponovno su briljirali na jednom od većih informatičkih natjecanja, Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, osvojivši čak sedam medalja. Natjecanje je održano od 1. do 5. rujna u Zagrebu u online formatu. Sudjelovalo je 48 natjecatelja iz 11 zemalja, a Hrvatsku su predstavljale dvije ekipe.

Patrick Pavić, Vito Anić, Dorijan Lendvaj i Krešimir Nežmah| foto: Hrvatski savez informatičara

Prošlog tjedna Zagreb je bio domaćin 28. srednjoeuropske informatičke olimpijade – CEOI 2021, a jučer su objavljeni i službeni rezultati natjecanja na kojemu je sudjelovalo 48 učenika iz 11 zemalja te su naši mladi informatičari osvojili su čak sedam medalja.

Učenici XV. gimnazije iz Zagreba Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić osvojili su zlatne medalje, srebro Krešimir Nežmah, a bronca je pripala Viti Aniću, Vlatku Borekoviću, Franu Babiću i Mateju Vidoviću. Dorijan Lendvaj osvojio je najviše bodova i time i prvo mjesto u ukupnom poretku, nadmašivši učenike iz Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovače, Slovenije i Švicarske.

Izdvojeni članak

Najbolji učenici ‘pauzirali’ su praznike: Devetero njih osvojilo medalje na velikim olimpijadama

Natjecanje je uključivalo rješavanje šest problemskih zadataka kroz dva dana u programskom jeziku C++ i Python pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju zastupao je tim od četiri učenika do 20 godina starosti uz dva voditelja, a pošto je Hrvatska bila domaćin natjecanja imali su pravo na drugi tim od četiri učenika. Svoj su nastup u reprezentaciji srednjoškolci izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi te Izbornim pripremama, a voditelji reprezentacije bili su Nikola Dmitrović i Gabrijel Jambrošić.

Cjelovite rezultate pogledajte ovdje.