Pretraga

Preminula mlada srpska influencerica, imala je samo 21 godinu: ‘Kika više nije s nama’

A- A+

Mlada srpska Youtuberica i influencerica Kristina Đukić Kika preminula je sa samo 21 godinu. Bila je žrtva cyberbullinga, a vijest o njenoj smrti potvrđena je na njenom Instagram profilu te ju je potvrdila i Kristinina majka.

Foto: instagram

Poznata srpska Youtuberica i influencerica Kristina Đukić Kika preminula je protekle srijede. Imala je samo 21 godinu. Vijest o Kristininoj smrti objavljena je na njenom Instagram profilu na kojem je prati gotovo 400 tisuća korisnika.

‘Volim te Kiko zauvijek’

– Obavijest: na našu veliku žalost, moram vas obavijestiti da Kika više nije s nama. Želim ovim putem izraziti sućut njenoj obitelji i svim ljudima koji su je voljeli i poznavali… volim te Kiko zauvijek, počivaj u miru, piše u objavi na njenom Instagram storyju, a objavu potpisuje njena prijateljica Andrijana.

Informaciju o Kristinioj smrti koju je na YouTubeu pratilo preko 700 tisuća osoba, potvrdila je i Kristinina majka Nataša.

– S ogromnim bolom vas obavještavam da je moja Kika jučer preminula. O datumu sahrane ću vas obavijestiti, napisala je Kristinina majka Nataša.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natasa Djukic Velickovic (@natadjukic_)

Mira Vladisavljević, direktorica Balkan tube festa čiji je Kristina bila član, kroz medije je pozvala na odgovorno izvještavanje o ovoj temi.

– Strašno. Sinoć se dogodila užasna stvar. Apeliram na sve medije da pažljivo izvještavaju o ovom slučaju i o djevojci koja se pet godina borila s bullyingom. Molimo za razumijevanje, rekla je Vladisavljević.

‘Hejt koji dobivamo dira nas i našu obitelj’

Kristinini pratitelji od nje se opraštaju putem društvenih mreža, a učinili su to i neki njeni kolege, među njima i Marco Cuccurin, koji se u svojoj objavi posebno osvrnuo na cyberbulling.

– Sve što želim reći je već rečeno, kao netko tko ima ekstremno puno hejta ovo s Kikom uzima k srcu. Sutra to može biti moj kolega ili ja. Isto smo godište, mlada, cijeli život je bio pred njom. Hejt koji dobivamo dira nas i našu obitelj, mislite li da je ugodno to doživjeti? Nitko nije svjestan koliko se influencera bori s psihičkim bolestima, koliko je to tabu tema i svi uvijek o tome šutimo. Vrijeme je da pričamo. Imamo problem, ovoga će biti još, baš zato što su ljudi na tipkovnicama izmaknuli kontroli. Uvijek razmislite kad pišete nešto loše bi li voljeli da te riječi netko uputi vama? Mislim da znate odgovor. Budite uz svoje bližnje, slušajte, razgovarajte o problemima, samo razgovor može ovo spriječiti, napisao je Cuccurin na Instagramu.

Screenshot: Instagram


U slučaju da vi ili netko koga znate ima suicidalne misli ili je žrtva cyberbullinga i druge vrste nasilja, možete se obratiti psihološkom centru TESA. Psihološko savjetovanje je dostupno putem telefona za psihološku pomoć (01 48 28 888) svakog radnog dana od 10 – 22h. Obratiti se možete i Hrabrom telefonu na broj 116 111.