Pretraga

Profesionalni spavač? Da i to zanimanje postoji!

A- A+

Finski hotel objavio je oglas u kojem traži vrlo neobičnog djelatnika. Riječ je o profesionalnom spavaču, koji bi imao zadatak 35 dana testirati krevete u njihovim sobama te napisati svoje impresije o tome. No nije tako jednostavno kako se čini. Zaposlenik bi trebao jako dobro poznavati finski i engleski jezik, a poželjno bi bilo i znanje ruskog.

U moru neobičnih oglasa za posao, uprava jednog finskog hotela otišla je korak dalje. Naime oni traže ‘profesionalnog spavača’ koji bi 35 dana spavao u svim sobama u njihovom hotelu te o tome napisao kvalitetne postove na blogu. Iako zvuči jednostavno na prvi pogled, od djelatnika ovog nesvakidašnjeg zanimanja, traži se tečno znanje finskog i engleskog jezika, a poznavanje ruskog bio bi dodatni plus, piše Daily Mail.

Na ideju za neobični oglas za posao, uprava je došla radi toga što su željeli skrenuti pažnju na hotel koji je dugo vremena bio zatvoren, a zatim renoviran pa ponovno otvoren.

Izdvojeni članak

Hobiji koje možete pretvoriti u posao

Očito da se zbog loših iskustava ovoga hotela u prošlosti, traže svakojake marketinške solucije, budući da je smješten na atraktivnoj lokaciji. Naime hotel se nalazi na vrhu jedne povijesne građevine u Helsinkiju, a u njegovoj blizini su osim toga autobusna i željeznička stanica, kao i druge turističke atrakcije te parkovi, kazališta i restorani.

Tijekom ljeta, kada je i u Helsinkiju turistička sezona cijena smještaja u spomenutom hotelu iznosi od 590 do 1170 kuna po noćenju. Kako će onaj koji dobije ovaj posao, raditi ga za vrijeme ljetnih mjeseci osim što će zaraditi novac, usput će uživati na ljetnom odmoru u luksuznom smještaju.

Oglas za ovaj posao aktivan je do kraja travnja, a dosada se na njega javilo oko 600 mogućih ‘spavalica’. Znate li finski i engleski, ništa vas ne košta da i vi pokušate dobiti ovaj zanimljivi posao.