Pretraga

‘Prokleti dronovi, pametnom dosta!’: Tri pauna šetala gimnazijom, ravnateljica otkrila što se dogodilo

A- A+

Tri neobična gosta pojavila su se u hodniku zgrade koju dijele I. i II. gimnazija u Splitu. Riječ je o paunovima koji su, po svemu sudeći, došli s tvrđave Gripe. Fotografije koje su se pojavile na Redditu potaknule su brojne korisnike da se našale.

‘Prokleti dronovi, pametnom dosta!’, ‘Elita se šepuri po hodnicima’, ‘I u moje vrime je bilo u I. jezičnoj kokoša, al’ prvi put da vidin i paunove’, samo su neki od komentara korisnika Reddita na fotografiji koja pokazuje tri pauna u šetnji hodnikom splitskih gimnazija.

Da je fotografija autentična, odnosno da su se paunovi zaista pojavili u zgradi I. i II. gimnazije u Splitu, potvrdila nam je ravnateljica I. gimnazije, Dobrila Gotovac Stipaničev.

– Fotografija je autentična, paunovi inače obitavaju u malom parku u blizini tvrđave Gripe, vjerojatno su krenuli u  ‘šetnju’ gradom. U prostore škole su ušli na sjeverni ulaz koji služi za dostavu i često je otvoren. Domar ih je usmjerio u južno dvorište gdje je naš glavni ulaz u školu, odatle su odšetali dalje, kaže nam ravnateljica.

I dok je većinu korisnika Reddita, posebno pobornika teorije da su ptice vladini dronovi ova fotografija zabavila, neki su ovu priliku iskoristili da još jednom podsjete na veliki problem koji godinama muči stanovnike grada oko tvrđave Gripe.

– Prijatelju mi paun izmasakrira novog Focusa. Vidija je svoju refleksiju u limu i nasrnija na nju jer je mislija kako vidi drugog pauna. Auto isfrizan sa svake strane + krov. Ako imate crni auto ne parkirajte oko tvrđave Gripe, upozorio je jedan od sudionika rasprave ispod fotografije, a koja može biti zaključena samo jednim pitanjem – šta nam rade?!