Pretraga

Provodit će se i jesenski rok upisa: Pogledajte u kojim je srednjim školama ostalo mjesta

A- A+

I ove godine u srednjim je školama daleko više upisnih mjesta nego što je osmaša, pa je u mnogim školama nakon nedavno završenog ljetnog upisnog roka ostalo slobodnih mjesta – ukupno preko pet tisuća. Prema unaprijed donesenoj odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja i ove će se godine provoditi jesenski upisi rok.

Foto: Pixabay

Protekle srijede osmašima je istekao rok za dostavu upisnica u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa. Time je  završio i ljetni rok upisa u srednje škole.

Mjesta ostalo u mnogim strukovnim školama, ali i gimnazijama

Nakon tog roka nepopunjeno je ostalo 5.291 mjesto, s time da se stanje na stranici upisi.hr ažurira više puta u danu pa je ovo okviran broj mjesta.

Slobodnih mjesta ostalo je u mnogim gimnazijama, tehničkim i ekonomskim školama, dok su, primjerice, kvote za medicinske sestre/tehničare popunjene. Kakvo je trenutno stanje, možete provjeriti u tablici koja slijedi. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [134.30 KB]

Prijave za jesesnki rok počinju 21. kolovoza

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, prijave u elektronički sustav upisa u srednje škole započet će 21. kolovoza. Istoga dana učenici će moći prijavljivati srednjoškolske programe koje žele upisati. Prijave završavaju 26. kolovoza , a dan prije s lista će biti obrisani kandidati koji nisu zadovolji preduvjete.

Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 28. kolovoza, a do 31. kolovoza učenici će u škole dostavljati upisnice i ostalu dokumentaciju koju škola zahtjeva. Dan kasnije bit će objavljen broj slobodnih mjesta nakon jesenskog upisnog roka, a prethodnih godina održan je i treći, naknadni upisni rok za učenike koji se nisu uspjeli upisati ni na ljetnom niti na jesenskom. Rokovi za kandidate s teškoćama nešto su drugačiji, a sve ih detaljno možete proučiti u tablicama u nastavku.

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.