Pretraga

Prvi doznajemo datum održavanja i druge detalje manifestacije Dojdi osmaš

A- A+

Po 14. put u nizu, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport organizira manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove” tijekom koje srednje škole Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola, kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom. Ovogodišnja manifestacija održat će se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) u petak, 12. svibnja, od 10 do 16 sati.

Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

Učenici osmih razreda, moći će se upoznati s brojnim gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima 79 zagrebačkih srednjih škola. Posjetitelji će tijekom razgledavanja štandova moći uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca.

Izdvojeni članak

[Video] Dojdi osmaš: Pogledajte kakvim su pokusima svoju srednju predstavili učenici ‘Preloga’

– Pozivamo sve učenike osmih razreda osnovnih škola te njihove roditelje da u što većem broju dođu u Park Zrinjevac i tom se prigodom upoznaju s programima srednjih škola, razgovaraju s učenicima i profesorima, saznaju više o radu i svakodnevici učenika u pojedinim školama, kao i o njihovim redovnim, izbornim te fakultativnim programima, poručuju iz zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Osim ovog ureda, u organizaciji manifestacije sudjeluju Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističko učilište. 

Sve vijesti vezane za upise, pratite na našoj rubrici Upisi u srednje te na istoimenoj Facebook stranici

Kako je pak Dojdi osmaš izgledao prošle godine, pogledajte u bogatoj video i foto galeriji na ovom linku.

Svoje bodove za upis u srednju, možete izračunati na našem kalkulatoru