Pretraga

Ravnatelj četvrtkom: Sve Ruse na PES

A- A+

Ako ste mislili da je četvrtak još jedan dosadan dan ispunjen matematikom, hrvatskim i ostalim predmetima, prevarili ste se. To što nas polako uvodi u vikend daje mu određene čari, ali četvrtak ima još nešto: ima posebnog školskog ravnatelja. Zamislite da na jedan dan vašom školom upravlja netko za koga ste vjerovali da postoji samo u knjigama, stripovima, filmovima… Što biste napravili da uđete u ravnateljev ured i tamo zateknete Homera Simpsona? Ovog četvrtka uhvatili ste se u koštac s nekim tko ne zna viceve, ima dugu kosu i sigurno ne voli žuto. Slijedite nas i otkrijte koga ste to jutros imali priliku zateći u ravnateljevom uredu.

silvercrestelem.wikispaces.com

Jutro je počelo nesporazumom. Niste stigli doručkovati kod kuće pa ste najvažniji obrok u danu odlučili nadoknaditi pod nastavom. Bila je povijest, ispitivanje, a budući da niste bili među žrtvama vaš doručak mogao je početi. Otvorili ste torbu i miris mesa ispunio je razred. Da, odlučili ste nas poslušati i pogostiti se menijem dana. Međutim, taman kod prvog odojka, profesorica je shvatila što radite i začas ste se našli na putu do ravnatelja. Ako vam još uvijek nije jasno što ste skrivili, stvar je u tome da ste trebali ponuditi i druge, a ne sve sebično zadržati za sebe. No više se ništa nije dalo promijenili i vi ste se penjali prema ravnateljevom uredu. U mislima ste sve imali isplanirano: ravnatelj će vjerojatno imati puno posla i poslat će vas pedagogici. Vi ćete joj ponuditi najbolji dio odojka u zamjenu za šutnju, a ona će dežurnog poslati po desert. Kada pojedete zaključit ćete da je za problematično ponašanje kriva vaša propala veza, a ona će vam ponuditi da s jednog od mobitela zaplijenjenih pod nastavom nazovete dečka/curu i pomirite se.

Vaša maštanja bila su prekinuta čim ste pokucali na vrata. S druge strane začulo se samo kratko naprijed i zakoračili ste u mračnu prostoriju u kojoj je, od ravnateljevog ureda kakvog pamtite, ostao još samo veliki drveni stol. Teške tamne zavjese navučene preko prozora i blijedo svjetlo svijećnjaka stvarali su turobnu atmosferu. Na policama za knjige nalazile su se staklene posude s formalinom, a u njima stvorenja koja nikada niste vidjeli. Bilo vam je jasno da nešto ne valja, a onda ste ga ugledali. Severus Snape sjedio je u velikom naslonjaču i djelovao samodopadno. Da ste bar poslušali mamu i umjesto naočala kupili kontaktne leće, ali tko je mogao znati?

,,Zašto su vas poslali k meni, Potter? Pomisliti da će netko tko je sedam knjiga pamtio samo pet prezimena sada zapamti i vaše bilo bi izvan očekivanja pa ste prihvatili novu ulogu. Ali, čini se da ćete u najmanju ruku morati opet u kino po lekciju ophođenja s prof. Snapeom jer ste morali znati da opravdanja kod njega ne pale. Čak ni ono: ,,ne znam zašto, ali profesorica me ne voli. Pogotovo to ne. ,,Znate li što ja mislim Potter? Mislim da ste lažljivac i da zaslužujete kaznu sve do kraja polugodišta. Vaše jadno opravdanje više se nije moglo povući i bilo vam je jasno da ćete za nadmudrivanje sa Snapeom morati ići izvan okvira Hogwardsa. ,,Zašto vam kosa uvijek izgleda tako masno?

Prvo pitanje, ravno u glavu. Snape je djelovao u najmanju ruku začuđeno. ,,Što želiš reći, Potter? I razgovor je započeo. Šamponi za masnu kosu, regeneratori za oštećenu, silikoni, pjene…. Snape je djelovao šokiran tolikom paletom proizvoda, ali složili ste se oko mirisa metvice. Složili ste se i da je vrijeme za novu frizuru jer poluduga crna kosa nije in još od kad su svi zaboravili tko je Ville Valo. Ništa zato, postoji novi idol zbog čije frizure klinci neprestano tresu glavom i žmirkaju na jedno oko. Da, predložili ste mu popularnu biebericu a mogli ste i bez toga. Baš kad vam je razgovor krenuo, a Snape vam se, baš kao u filmovima, povjerio da je za sve krivo njegovo teško djetinjstvo, idila se prekinula. Na spomen Justina Biebera vidno uzrujan izvadio je štapić i počeo zamahivati. Vjerujte mi, pobjegli se u zadnji čas. Brazgotinu na vratima za vama je ostavila smrtonosna avada kedavra.