Pretraga

Reality show na Marsu: Dosadila im Zemlja, već se prijavilo preko 80 tisuća ljudi

A- A+

Mnogim Zemljanima njihov planet je iz raznih razloga dojadio, a sada im se pružila prilika da život nastave na Marsu. Nizozemska organizacija Mars One pozvala je sve stanovnike naše planete da se prijave za reality show koji će se odvijati na Marsu. Oni koji zaista budu izabrani i odu – neće se moći vratiti, jer je karta do Crvenog planeta u ovom slučaju jednosmjerna.

Na vjerojatno najpoželjniji natječaj na svijetu prijavilo se preko 80 tisuća ljudi. Svi ti Zemljani žele otići s našeg planeta na Mars i to s jednosmjernom kartom. Broj prijavljenih za ovo putovanje bez povratka raste iz dana u dan, a natječaj je otvoren tek dva tjedna. Cijeli projekt života na Marsu zapravo će biti veliki reality show u režiji nizozemske organizacije Mars One.

Očekuje se oko pola milijuna prijava

– Primili smo preko 80 tisuća prijava iz više od 120 zemalja, što čini ovaj posao najpoželjnijim u povijesti, kazao je osnivač Mars Onea, Bas Landsdorp i dodao kako je cilj organizacije imati oko pola milijuna prijavljenih natjecatelja.
Cijela misija bit će uspješna samo ukoliko će u njoj sudjelovati ljudi iz cijeloga svijeta, a svi kandidati na natječaju moraju odgovoriti na nekoliko jednostavnih pitanja.

Tako će vas, ukoliko prijavite, očekivati pitanja poput ‘Zašto želite ići na Mars?’, ‘Zašto ste baš vi idealan kandidat za odlazak na Mars?’, te ‘Kakav je vaš smisao za humor?’. Na ta pitanja može odgovarati bilo koji Zemljanin stariji od 18 godina, a rok za prijavu natječaja je kraj kolovoza.
Od svih prijavljenih, od 28 do 40 kandidata će zaista dobiti priliku da odu na Mars – zauvijek.

Izdvojeni članak

Prva pjesma na Marsu izazvala sarkastične komentare


Upitna organizacija: Projekt će biti financiran samo od sponzora

Skeptici prema ovom nizozemskom projektu imaju mnogo zamjerki. Osim što je projekt bez čvrstog utemeljenja, jer će ovisiti isključivo o sponzorima i medijima, kapsule i rakete koje trebaju natjecatelje odvesti na Mars – još nisu izgrađene unatoč tome što se putovanje planira za devet godina.

Nije sve tako divno: Nema vode, zraka ni hrane
Iako

Postoji velik broj prijavljenih, čini se da Hrvati nisu spremni mjenjati svoju domovinu nekim drugim planetom. Tako je samo jedan jedini Hrvat poslao svoju prijavu, 33 – godišnji Ivan Lehocki, inače astrofizičar iz Osijeka.
Ivana se mnogi sjećaju iz Big Brothera koji se prije nekoliko godina emitirao na jednoj privatnoj televiziji, a u svojoj prijavi je objasnio kako je Crveni planet njegov san.

– Živim ovaj svoj život na Zemlji, ali sanjam o životu na Marsu o kojem sam uvijek sanjao i češće nego o automobilima, rekao je u video prijavi  astrofizičar iz Osijeka.
Ako dobije na natječaju i ode na Mars, Ivanu ipak neće sve tako biti divno. Osim što će živjeti u malenim kućicama, morat će sam pronaći vodu, ali i proizvoditi kisik i uzgajati svoju hranu.

Kad izađe iz svoje kućice na ovom planetu, Ivana će čekati oko – 60 Celzijevih stupnjeva pa će moći samo sanjati o toploj klimi i suncu koje grije njegov planet.

0Svi kojima je i dalje ovaj projekt primamljiv mogu se prijaviti na ovoj poveznici.