Pretraga

Rihanna dijeli stipendije budućim studentima siromašnijih zemalja

A- A+

Još je 2012. pjevačica Rihanna je osnovala humanitarnu organizaciju Clara Lionel Foundation u čast svojoj baki i djedu Clara i Lionel Braithwaite. Organizacija se bavi programima pomoći na zdravstvenom, umjetničkom i kulturnom području, a od nedavno dijeli i stipendije budućim studentima slabijeg imovinskog stanja.

Screenshot: YouTube

Izdvojeni članak

Prijavite se za stipendiju koju Američki Hrvati dodjeljuju nadarenim učenicima!

Ovoga tjedna Rihanna je pokrenula globalni program za stipendiranje putem svoje organizacije Clara Lionel Foundation. Cilj je pomoći stranim učenicima koji žele studirati u SAD-u, pružajući financijsku pomoć u obliku punih školarina koje variraju od 5.000 do 50.000 dolara. Tu će pomoć moći koristiti budući studenti iz Jamajke, Kube, njenog rodnog Barbadosa, Haitija i Gvajane, piše Huffington Post.

– Moći nekome pokloniti mogućnost obrazovanja uistinu je velika čast. Viši stupanj obrazovanja pruža bolju perspektivu, mogućnosti i učenje djeci koja to zaista zaslužuju. Uistinu sam sretna da nekome mogu pomoći na ovaj način, rekla je Rihanna za Huffington Post.

Organizacija trenutno zaprima prijave brucoša koji su prihvaćeni na fakultete u akademskoj godini 2016./2017., a pedeset najboljih bit će odabrano u kolovozu.
Pjevačica se humanitarnim radom bavi već duže vrijeme.

Prisjetimo se, još je 2006. Rihanna osnovala organizaciju Believe Foundation, i to kada je imala svega 18 godina. Cilj te organizacije bio je pomoći bolesnoj djeci pružajući im emocionalnu, obrazovnu, financijsku i medicinsku potporu.