Pretraga

Riječki maturanti oduševili profesora dirljivim pismom

A- A+

Kad profesor s učenicima ostvari otvoren i iskren odnos, uvijek natrag dobije više nego što može primiti. Tome svjedoči i dirljivo pismo koje su vjeroučitelju iz Prve sušačke hrvatske gimnazije napisali njegovi maturanti. On je njih kroz četiri godine predavanja oduševio, a oni su njega učinili boljim čovjekom.

Mlad, energičan i potpuno posvećen onome što radi najbolje, a to je podučavanje srednjoškolaca. Takav je Marin Miletić, vjeroučitelj u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji i jedan od omiljenijih profesora generacije. Da je zaista omiljen, govori i dirljivo pismo koje su mu napisali njegovi maturanti.

Izdvojeni članak

Dirljiva priča koja ima milijune lajkova na Facebooku

Oduševio je učenike otvorenim stavom prema životu

Riječki maturanti su ljubav prema svom profesoru objasnili kroz dirljivo pismo, koje su mu osobno došli predati, nakon što nije uspio doći na njihovu maturalnu večeru.

– Priznajemo, onih dana kada bismo s Vama provodili taj kobni prvi sat ujutro, nismo shvaćali kako se netko kratkih rukava može penjati po stolovima i skakati kroz prozor usred zime, dok mi još nismo stigli ni kavu popiti, pišu maturanti o svom profesoru.

Zahvalni su mu zbog svega što ih je naučio, zbog njegove neobičnosti zbog koje ga ‘nisu mogli uklopiti u dotadašnji imenik ljudskih varijacija’.

Izdvojeni članak

Flash mob riječke gimnazije na Korzu za Dan škole

Ništa ga nije dirnulo kao pismo njegovih učenika

Dirnuti Miletić je pismo fotografirao i objavio na svom Facebook profilu uz status ‘i muškarci mogu plakati, zar ne? barem tamo gdje ih se ne vidi. hvala, 4d’. Upitali smo ga kako se osjećao kad je pročitao pismo, a kaže da ga je njegov 4.d. učinio boljim čovjekom te objasnio kako funkcioniraju mladi ljudi.

– Mi profesori očekujemo od učenika da sada vide, uoče i razumije, no to ne ide tako. Mi profesori smo samo sijači. Onako, dolazite svaki dan u razred, svjedočite, pričate, plačete, radujete se, vičete šutite, izgarate pred tim mladim ljudima, a oni vas često samo znaju – gledati, priča nam vjeroučitelj.

Kaže da je upravo njegov razred takav. Samo gledaju i upijaju. Onda kad otvoreno pita odgovor, on i stigne.

– Mladenački odgovor, iskren. To je najljepše. Kad s mladima igrate otvoreno, imate odnos istina i dobijete puno više nego što ikada možete primiti, ponosno je zaključio ovaj profesor.