Pretraga

Sedam vrsta pijanaca koje ste sigurno upoznali

A- A+

Izdvojeni članak

Mladi mozak krije tajnu budućih pijanaca

Pretjerane količine alkohola znaju pretvoriti uzornu i normalnu osobu u nekog sasvim drugog. Negativne osobine same počnu izvirati. Uobičajeni izlazak ili tulum pretvara se u kazališnu predstavu, a glavni glumac fizičke posljedice osjeća nekoliko dana. Duševne pak boli nanesene okolini duljeg su vijeka. Evo nekoliko tipičnih alkoholiziranih tipova koje ćete vjerojatno prepoznati u svome društvu ili se sami ponekad ponašate kao oni.

foto: pixabay

Ukoliko uočite simptome kod prijatelja, slične onima koje opisujemo kod pojedinih alkoholiziranih vrsta, reagirajte na vrijeme te ga odvedite kući. Spasit ćete si večer, a prijatelj će vam biti zahvalan. Možda vam nekad i vrati uslugu.

Univerzalni prijatelj

Uobičajena noć. Nekoliko prijatelja stoji za jednim stolom, lagano pijuckaju i promatraju događaje u okolini. Eventualno jedan malo mrda kukovima. Kako noć odmiče postaje jako vruće, prostora je sve manje, a alkohola u grudima sve više. Prijatelj iz društva nekoliko je pića u prednosti u odnosu na ostatak ekipe te počinje usporeno govoriti. U jednom trenutku prepoznaje poznanika iz vrtića kojeg je zadnji put vidio prije deset godina. No, svejedno odlazi do njega, te ga počinje ljubiti i grliti, a zatim i sve članove njegova društva. Nakon toga se vraća među ekipu s kojom je izašao pa i njih obasipa poljupcima i komplimentima. Slučajni prolaznici i konobar također mu postaju doživotni prijatelji tu noć.

Izdvojeni članak

Dnevnik jedne brucošice: Za sve je kriva piva

Pospanac

Društvo je u izvrsnom raspoloženju, čini se da ne postoji ništa što bi moglo ovaj subotnji izlazak upropastiti. Pića se redaju, raspoloženje se popravlja i govori se sve glasnije. Priče se već ponavljaju po deseti put, a tako i pjesme koje dolaze s DJ pulta. Odjednom ste shvatili da jedan prijatelj nije s vama već sat vremena. Odlučili ste ga potražiti. Atmosfera već ključa, ulazite u zamračeni separe gdje svi skaču i vrište, a u kutu vaš prijatelj spava na sofi, stolcu ili praznoj gajbi piva. U gorem slučaju vašem prijatelju pospancu smetala je gužva i buka, pa je otišao odspavati na klupicu u obližnjem parku ili na haubu automobila. Ako se ova situacija ponavlja, upozorite prijatelja da popije kavu prije izlaska ili uspori s pićem.

Smotanko

Kao i obično na samom početku je zatišje, vrlo je smireno i opušteno. Kako se redaju runde, pokreti i govor sve su sporiji, a opasnosti za okolinu sve su izraženije. U jednom trenutku prijatelj koji je i inače šeprtlja, postaje dvostruko smotan. Prvo slučajno ruši jakne koje se nalaze na visokim stolcima, zatim zakvači stol prepun pića, a onda pri odlasku na wc previdi stepenicu te padne na opće oduševljenje posjetitelja kluba. Ovakav scenarij je već krajnje vrijeme za odlazak kući.

Izdvojeni članak

U Splitu nezapamćeni broj pijanih maloljetnika za Novu godinu

Napaljenac / koketa

Ovi tipovi pijanaca ne zahtjevaju nužno pretjerane količine alkohola. Dovoljno je nekoliko pića i okidač je povučen. Oni počinju koketirati sa svakom osobom suprotnog spola. Od konobarice, preko zaštitara, do ostalih posjetitelja lokala. Slično ih raspoloženje obuzima kao univerzalnog prijatelja, s tom razlikom da su napaljenci odnosno kokete zainteresirani za uspostavu ljubavnog odnosa. Obično kraćeg vijeka trajanja.

Eksibicionist

Tip alkoholiziranog lika koji zbilja radi kazališnu predstavu. Ustaje na stol potičući atmosferu, koja po njegovu mišljenju mora biti puno luđa i zanesenija. Zatim skuplja razne predmete od prisutnih posjetitelja, poput šešira, šalova, naočala te ih u istom trenutku oblači na sebe izvodeći performans, po mogućnosti na sredini podija. Cilj je da ga uoče i oni koji nisu, dok je nastupao na stolu.

Agresivac

Vrlo uobičajena vrsta pijanca na našim prostorima. Malo koje društvo od pet ljudi nema bar jednog ovakvog osobenjaka. Popio je koje piće viška i umislio si da ga mrzi cijeli klub. Konobar ga također poprijeko gleda. Ako se ne uspije zavaditi s nekim u prepunom klubu, agresivac će često pokušati isprovocirati svađu ili čak tučnjavu s nekim unutar svog društva.

Plačljivko

Učestalije prisutan pijanski alter ego među djevojkama. Šesnaest joj je godina i baš je jučer prekinula svoju dvotjednu vezu prepunu uspona i padova. Nakon puno pokušaja, prijateljice su ju uspjele nagovoriti na izlazak, kako bi prebolila svoj veliki gubitak. Noć se zahuktala, djevojka odlučuje bol ublažiti alkoholom, počinje ju pogađati svaka pjesma o nesretnoj ljubavi. Ovakve situacije obično završavaju tako što djevojka u okruženju svojih prijateljica i ponekog radoznalog pridruženog člana, neutješno lije potoke suza.

Sedam vrsta pijanaca koje ste sigurno upoznali
Share via
Copy link
Powered by Social Snap