Pretraga

Oni sigurno neće imati problema s maturom iz Hrvatskog: Doznajte koji su učenici najbolji u državi iz tog predmeta

A- A+

Čak 250 učenika i mentora, što iz osnovnih što iz srednjih škola, sudjelovalo je prošloga tjedna na 23. državnom natjecanju iz Hrvatskog jezika. Prvi su put u neke testove na ovom natjecanju uključeni i problemski zadatci, a imena onih koji su najbolji u poznavanju materinskog jezika već su poznata.

Foto: srednja.hr

Natjecanju iz Hrvatskog na svim razinama ove je godine pristupilo više od 7.500 učenika iz cijele Hrvatske, a na državnoj razini natjecalo se njih 133.

Izdvojeni članak

Omraženi predmet imaju u malom prstu: Doznajte tko su najbolji matematičari u državi i iz kojih škola dolaze

Od učenika prvih razreda srednjih škola, najbolji je bio Antonio Vetma iz III. gimnazije Split, čija je mentorica Drinka Bedalov. Drugo mjesto zauzela je Mihaela Šimunić iz Gimnazije Karlovac, a njena školska kolegica Rita Matia Binički bila je treća.

U konkurenciji učenika drugih razreda prvo mjesto je odnijela Gabrijela Perković iz zagrebačke V. gimnazije, uz mentorstvo Vesne Muhoberac. Drugo mjesto dijele Matej Ljubičić iz XV. gimnazije Zagreb i Klara Goreta iz III. gimnazije Split. Treće mjesto pripalo je troje učenika – Marti Bandur i Ani Žužul iz Gimnazije T. Brezovačkog Zagreb te Maji Bruda iz osječke Isusovačke klasične gimnazije.

Od trećaša je najbolja bila učenica Prve gimnazije Varaždin, Rebeka Petković, čija je mentorica za ovo natjecanje bila Ksenija Mađarić. Drugo mjesto podijelili je dvoje učenika – Tina Čatlaić iz Gimnazije J. Slavenskog u Čakovcu i Leo Radalj iz III. Gimnazije Split. I treće mjesto dijeli dvoje učenika, Zagrepčanka Klara Bardač iz I. gimnazije te Matija Kordej iz zabočke Gimnazije A. G. Matoša.

Pobjedu u kategoriji maturanata podijelila su dvojica učenika – Marko Miočić iz zadarske Gimnazije F. Petrića te Mihael Željko Crnčec iz zagrebačke V. gimnazije. Evita Šopp iz I. gimnazije u Zagrebu bila je druga, a ‘brončani’ je bio Valentino Mihalić iz Gimnazije Karlovac.

Ukoliko se i sami želite okušati u zadacima koje su ovi izvrsnici morali riješiti da bi stigli do pobjede, pronaći ih možete na ovoj poveznici.