Pretraga

Sindikat o online nastavi: ‘Male su šanse da se 8. studenog vratimo uživo’

A- A+

Nakon što je jučer premijer Andrej Plenković objavio kako se idući tjedan nastava prebacuje na online model, postavlja se pitanje i najveća bojazan roditelja – hoće li se nakon toga u potpunosti prijeći na online nastavu? Iz Sindikata Preporod poručuju kako je ovako naprasna odluka Vlade nepromišljena i štetna.

Foto: Unsplash

Idući tjedan od ponedjeljka do srijede traju školski praznici, a nakon toga, u četvrtak i petak svi učenici osnovnih i srednjih škola pratit će nastavu online. Razlog je sve gora epidemiološka situacija, a većina roditelja strepi hoće li se online model nastaviti i nakon ta dva dana.

‘Odluka o online nastavi je nepromišljena i štetna’

Iz Sindikata Preporod poručili su nam kako je ovakva odluka Vlade nepromišljena i štetna, ali i što misle hoće li se učenici vratiti u školske klupe.

– Ako bi se radilo samo o dva dana, onda oni koji su ovakvu odluku donijeli pojma nemaju kako školstvo funkcionira. Da je tomu tako potvrđuje premijerova izjava kako će se u ta dva sata održati svi planirani sati. Njemu bi, koji to ne mora znati, netko morao reći da problem nije kvantiteta nego kvaliteta, rekao je Željko Stipić, predsjednik Sindikata.

Dodao je kako se nastavom na daljinu uglavnom postiže samo upisivanje sati, a ne i ono čemu nastava ustvari služi.

– Ako se nastava na daljinu produži, krećemo u stvaranje novih ozbiljnih deficita, a da nismo ništa ozbiljno poduzeli ni po pitanju nadoknade zaostataka koji su nastali unatrag godinu i pol, objasnio je Stipić.

Izdvojeni članak

Obrat u Vladi: Nakon praznika nastava online za sve, evo do kada je taj režim na snazi

‘Male su šanse da se od 8. studentog vratimo nastavi uživo’

Ako se epidemiološka situacije idućeg tjedna ne popravi, Stipić kaže da je logično da se online nastava produlji.

– Male su šanse da se od 8. studenog vratimo nastavi uživo. Jedina nada nam je dosljedna iracionalnost u donošenju odluka od strane Stožera i Vlade, izjavio je Stipić.

Kaža da je s pozicije nekoga tko radi u školi i čija djeca pohađaju školu, ovaj potez dosta zbunjujuć i štetan.

– Učiteljima i nastavnicima ovo donosi dodatan napor i slabiji učinak. Učenike i njihove roditelje izlaže se dodatnom stresu. Sreća u nesreći će biti ako se, nekim čudom, sve svede na 2 nastavna dana, tj. na iznenadno produljenje jesenskih praznika, poručio je Stipić.

Anketa: Naši čitatelji su većinom za online nastavu

Prije nego što se znalo da će učenici prijeći na online nastavu nakon praznika, postavili smo pitanj enašim čitateljima: Treba li privremeno prijeći na online nastavu zbog porasta broja zaraženih učenika? Rezultati su pokazali da, od ukupno 3.232 glasova, više od 60 posto podržava prelazak na online nastavu jer je to sigurnija opcija, dok njih 27 posto to ne podržava i smatra kako bi škole trebale biti otvorene.

 

Sindikat o online nastavi: ‘Male su šanse da se 8. studenog vratimo uživo’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap