Pretraga

Sjajan uspjeh naših mladih kemičara: Odnijeli četiri bronce na Međunarodnoj olimpijadi

A- A+

Sjajne vijesti dolaze iz Pariza gdje se posljednjeg tjedna održavala Međunarodna kemijska olimpijada. Barbara, Mislav, Luka i Ivor na Olimpijadi su predstavljali Hrvatsku, a koliko su rasturili najbolje opisuje činjenica da svatko od njih doma donosi po brončanu medalju.

Foto: Facebook stranica Olimpijade znanja

51. Međunarodna kemijska olimpijada (IChO 2019) ove se godine održavala u Parizu od 21. do 29. srpnja. Hrvatsku je predstavljao tim od četvero učenika iz tri hrvatska grada. Barbara Sumić i Mislav Barić, učenici III. gimnazije u Splitu, Luka List, učenik Gimnazije Fran Galović u Koprivnici te Ivor Vavra Plavšić iz V. gimnazije u Zagrebu na Olimpijadi su toliko rasturili da se kući nitko ne vraća praznih ruku – svatko je od njih za svoj rezultat dobio brončanu medalju.

Učenike su predvodili profesorica Branka Zorc, izvanredni profesor Branimir Bertoša te akademik Tomislav Cvitaš.

– ČESTITAMO našim predstavnicima na 51. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi koja se upravo održala u Parizu, istaknuli su iz Hrvatskog kemijskog društva na svojim stranicama.

Odlazak hrvatske ekipe na Međunarodnu kemijsku olimpijadu financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te mnogobrojni sponzori.