Pretraga

Škola se oprostila od prerano preminule učiteljice: ‘Nema riječi kojima se može opisati tuga’

A- A+

Osnovna škola Petar Zoranić Stankovci oprostila se od njihove prerano preminule učiteljice Marije Kartelo. Uz oproštajno pismo posvetili su joj pjesmu Antuna Branka Šimića, ‘Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda’. Najviše žale što djeca više neće imati privilegiju da ih sa smiješkom dočeka u učionici i prenosi im svoje znanje.

Foto: Pixabay | OŠ Petar Zoranić, Stankovci

Djelatnike Osnovne škole Petar Zoranić Stankovci jučer je pogodila tužna vijest. Njihova kolegica, učiteljica Marija Kartelo, preminula je prerano, a škola se od nje oprostila uz pismo te su joj posvetili pjesmu Antuna Branka Šimića, ‘Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda’.

– Nema riječi kojima se može opisati tuga i praznina koja je nastala zbog preranog odlaska. Svaki rastanak je težak, a najviše boli prekinuta mladost, nedovršena priča i zauvijek zaustavljeni snovi. Kad utihnu zvuci dana i tišina preuzme glavnu riječ, brojna srca prizivat će dragi lik vedrog i nasmijanog njezina lica, stoji na stranicama škole.

‘Ostat će generacije u čije je odrastanje utkala dio sebe’

Opisali su ju kao veliku i beskrajno toplu osobu koju su voljeli svi učenici.

– Nažalost, djeca više neće imati privilegiju da ih sa smiješkom dočeka u učionici i prenosi im svoje znanje, iako su svakim danom iščekivali njezin povratak i nasmijano lice. Ostat će generacije u čije je odrastanje utkala dio sebe, generacije u čijim će sjećanjima nastaviti živjeti. Rastali smo se nenadano, tiho i bez pozdrava. Teška je spoznaja da više neće biti s nama. Tuga je prevelika, bol neopisiva, a praznina nenadoknadiva. Tuga i bol nisu u suzama i riječima, nego duboko u našim srcima, gdje će zauvijek ostati voljena i nikad zaboravljena, poručili su iz škole.

‘Vjerujemo da ovo nije zbogom, samo doviđenja’

Od učiteljice se oprostio i Sindikat hrvatskih učitelja na društvenim mrežama.

– Tužnog srca javljamo da nas je dana 3. prosinca 2021. napustila naša draga kolegica, sindikalna povjerenica i učiteljica u OŠ Petar Zoranić, Stankovci, naša Marija Kartelo. Vjerujemo da ovo nije zbogom, samo doviđenja, napisali su na Facebooku iz Sindikata.