Pretraga

Škole u velikim problemima, na TikToku se pojavio novi izazov: ‘Uklanjamo ovaj sadržaj’

A- A+

Još jedan u nizu izazova na TikToku naziva ‘devious licks’ postao je popularan u SAD-u. Učenici u izazovu uništavaju školske zahode, pritom razbijaju pločice te kradu pisoare i dozatore sapuna.

Toalet u SC-u; foto: srednja.hr

Škole diljem SAD-a bore se s novim TikTok izazovom koji je zaludio učenike. Naime, u izazovu naziva ‘devious licks’ učenici moraju uništiti školske zahode. Pritom razbijaju pločice, kradu pisoare i dozatore sapuna, prenosi CNN. TikTok želi zaustaviti ovaj izazov te uklanjaju brojne videozapise sa svoje platforme.

– Ne dopuštamo sadržaj koji promiče kriminalne aktivnosti. Uklanjamo ovaj sadržaj i preusmjeravamo hashtagove i rezultate pretraživanja na naše smjernice kako bismo obeshrabrili takvo ponašanje, izjavio je glasnogovornik TikToka za CNN.

Izdvojeni članak
tiktok mobitel

TikTok ponovno uvodi promjene: Ovaj put su usmjereni na mlađe korisnike

No videi ovog izazova proširili su se na druge društvene mreže gdje ih vrlo lako možete pronaći. Škole nastoje doskočiti vandalima tako da zaključavaju zahode, no to nije trajno rješenje.

– Roditelji moraju biti upoznati s trendovima na ovakvim aplikacijama i na društvenim mrežama tako da o tome razgovaraju s djecom. Trebali bi im objasniti koje sve negativne posljedice iz takvog ponašanja mogu proizaći, objašnjava školski psiholog John Duffy za CNN.

Škole u velikim problemima, na TikToku se pojavio novi izazov: ‘Uklanjamo ovaj sadržaj’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap