Pretraga

TikTok ponovno uvodi promjene: Ovaj put su usmjereni na mlađe korisnike

A- A+

TikTok ponovno uvodi promjene u funkcioniranju aplikacije, ovaj put ciljajući na svoje mlađe korisnike. Svrha promjena jest osigurati mlađim korisnicima dovoljno slobodnog vremena kako bi mogli raditi, odmarati i spavati.

tiktok mobitel

Foto: Unsplash; Olivier Bergeron

Kako piše BBC, TikTok ponovno mijenja način funkcioniranja svoje aplikacije. Ovaj put će se promjene odnositi samo za određene korisnike: one koji imaju između 13 i 17 godina. Osim što su aplikacije napravljene tako da jednom kad uđete u njih, trude se da vas što dulje zadrže unutra, problematične su i push obavijesti koje vas stalno pozivaju na ulazak u istu.

S novim promjenama, TikTok više neće slati obavijesti svojim korisnicama: onima koji imaju između 13 i 15 godina će se aplikacije prestati slati već u 21 h, dok će 16- i 17-godišnjacima obavijesti prestati dolaziti u 22 h. Njima će se također promijeniti način korištenja privatnih poruka – morat će ručno omogućiti primanje i slanje istih.

Osim toga, prije nego što postave svoj prvi TikTok, mlađi od 16 će moći odlučiti tko će sve moći vidjeti njihove videe: njihovi pratitelji, prijatelji ili samo oni.

Izdvojeni članak
tiktok

Velika novost na TikToku: Uvode svoju inačicu popularnih ‘storija’