Pretraga

Školski praznici za pamćenje: Šest razloga zašto biste ljeto trebali provesti u inozemstvu

A- A+

Upoznajte nove jezike, kulture, mjesta, oblike zabave i ljude iz cijeloga svijeta – provedite ljeto u inozemstvu uz tečajeve stranih jezika! Nadolezeće ljetne praznike možete provesti u društvu svojih vršnjaka, stvarajući uspomene koje ćete pamtiti do kraja života. Donosimo šest razloga zašto je to odlična ideja, a istražili smo i koje su vam sve škole i kampovi za učenje stranih jezika u inozemstvu dostupne.

integraledu

Donosimo šest razloga zašto biste ovo ljeto trebali provesti u inozemstvu, a znamo kako to možete i ostvariti | Foto: Unsplash

Dokazano je da je uranjanje u kulturu najbrži i najučinkovitiji način učenja novog jezika, a navedeno vam omogućuju tečajevi stranih jezika u inozemstvu. Uz to što naučite tečno govoriti željeni strani jezik, imate priliku učiti o kulturi jezika i upoznati ljude različitih pozadina koji imaju iste interese kao i vi. Učenje jezika može se činiti teškim kada se uči samostalno ili u školi. Međutim, učenje jezika u inozemstvu olakšava proces učenja, a čini iskustvo nezaboravnim.
Ovo ljeto može biti ono koje ćete pamtiti cijeli život. Odaberite ljetni kamp za djecu ili odrasle koji vam odgovara – neka vam ljeto obilježe putovanja, novi hobiji, isprobani sportovi, avanture, vrijedna poznanstva, ali i usavršena vještina korištenja stranog jezika.

Izbor najboljih kampova u inozemstvu koji će ispuniti sve vaše želje i očekivanja možete pogledati ovdje. Donosimo šest razloga zašto su tečajevi stranih jezika u inozemstvu najbolja opcija za stjecanje jezičnih vještina i zašto je ljeto u inozemstvu odlična ideja.

1. Bit ćete potpuno uronjeni u jezik

Doslovno ne postoji način da ne budete okruženi jezikom koji želite naučiti. Od razgovora s ljudima i profesorima s kojima ste okruženi u ljetnom jezičnom kampu, gledanja lokalnih TV emisija do naručivanja hrane u restoranima ili čitanja reklama po gradu. Svaka interakcija s lokalnom kulturom dodavat će nove riječi u vaš vokabular i produbljivati razumijevanje jezika. Kada svi oko vas čavrljaju na svom materinjem jeziku, uključit ćete se u razgovor, a primjena jezika postat će vam prirodna, baš kao i na hrvatskom.

U ljetnom jezičnom kampu za djecu Dialoge Sprachschule, u njemačkom gradu Lindau, profesori potiču interakciju polaznika s lokalnim stanovništvom tako da s njima odlaze u restorane, kafiće, na tržnicu i slično zbog čega su, između ostaloga, profilirani kao vrhunska jezična škola.

Iskoristite priliku za informiranje o ovom tečaju, ali i drugim ljetnim jezičnim kampovima na njemačkom govornom području u sklopu tjedna Study German koji organizira agencija IntegralEdu. Također, u sklopu tjedna posvećenog učenju njemačkog jezika, koji traje 25.-29. travnja, možete iskoristiti brojne popuste! Pročitajte više informacija ovdje!

integraledu

Jedna od lokacija na kojoj biste ovog ljeta mogli živjeti: dvorac Hessen u gradu Hammu, Njemačka | Foto: IntegralEdu

2. To će usrećiti vaše roditelje

Odlazak na tečajeve stranih jezika u inozemstvo iskustvo je kakvo rijetko tko doživi; vaše će samopouzdanje i neovisnost cvjetati te ćete postati potpuno kulturološki inteligentni. Vaši roditelji znaju da ćete se nezaboravno provesti, ali i da ćete razviti vrijedne životne i jezične vještine koje će vam pomoći da ostvarite svoj puni potencijal, osobno i profesionalno.

Ljetni jezični kampovi u inozemstvu izrazito su korisni za stvaranje kvalitetnih osobnih, obrazovnih i profesionalnih vještina, što dokazuju tečajevi koje svake godine posjećuju djeca već od 8. godine.

Bromsgrove School najelitniji je britanski internat s dugogodišnjim iskustvom u podučavanju međunarodnih učenika, od najranijih nogu. Kamp je uistinu impresivan jer uz vrhunski prijenos znanja učenicima omogućuje moderno opremljena sportska igrališta, grijani bazen, teren za hokej na travi i nogometno igralište, teniske terene, plesni studio, teren za skvoš, radionice slikanja, kuhanja i mnoge druge aktivnosti.

integraledu

Jedna od lokacija u Londonu u kojoj biste mogli provesti ljeto | Foto: IntegralEdu

3. Upoznat ćete hrpu novih prijatelja

Uz ljude koji putuju s vama iz Hrvatske i s kojima ćete dijeliti nezaboravne uspomene za cijeli život, družit ćete se i smijati sa zanimljivim ljudima iz cijeloga svijeta, a jedna stvar će vam svakako biti zajednička – vaš novi jezik! Također, ne zaboravite na povezivanje s lokalnim stanovništvom; razgovor s ljudima na njihovom materinjem jeziku jedan je od najboljih načina da izoštrite svoj sluh, učvrstite svoje razumijevanje jezika i dobijete insajderski pogled na kulturu.

Na tečajeve jezika u inozemstvu možete ići individualno ili u grupi, s nekolicinom polaznika iz različitih krajeva Hrvatske ili s vašim prijateljima – pročitajte više o grupnim tečajevima!

Izdvojeni članak
ljetni jezični kamp

Želiš nezaboravne praznike? Evo što ćeš sve doživjeti ako se prijaviš na ljetni jezični kamp

4. Izgleda sjajno na vašem životopisu

Prije svega, učenje jezika izgleda sjajno vašim budućim poslodavcima ili odborima za upis na željno sveučilište – pokazuje da ste sposobni usredotočiti se, posvetiti se stvarima koje vas zanimaju i da imate onu vrstu super mozga koji može podnijeti učenje stranog jezika. Ovo je ujedno dokaz da ste spremni prihvatiti nove izazove i nositi se sa životom u inozemstvu kao profesionalac.

Ljetni kampovi za djecu u inozemstvu, osim što imaju vrhunski razrađene tečajeve stranih jezika, sadrže programe specijalizirane za razvoj u različitim područjima – od umjetnosti preko inženjeringa do priprema za ispite potrebne za upis srednjih škola ili sveučilišta u inozemstvu. Na svom odabranom ljetnom tečaju želite usavršiti jezik i pripremiti se za odlazak na studij u inozemstvu? Ovi tečajevi nude pripreme za IELTS ispit jezika, najvažniji kriterij koji morate ispuniti za upis željenog studija.

integraledu

Škola u Švicarskoj u kojoj možeš provesti ljeto | Foto: IntegralEdu

5. Otkrit ćete nove hobije

Odaberite destinaciju za tečajeve stranih jezika u inozemstvu koja nudi drugačije okruženje od vašeg rodnog grada, a zatim iskoristite svaku priliku koju imate da isprobate nove stvari. Ako ste oduvijek željeli roniti, odaberite Maltu. Privlači vas kuhanje? Nema bolje destinacije od Švicarske. Sjajni ste u nogometu? Trenirajte s ekipom Arsenalove nogometne akademije u Velikoj Britaniji. Oduvijek ste htjeli jahati? Pogledajte ljetne kampove koji pružaju tu mogućnost.

6. Steći ćete nevjerojatno životno iskustvo

Ne učite samo jezik, učite kako preživjeti u potpuno novoj kulturi. Kamo god krenete, lokalni život bit će drugačiji od onoga kod kuće. Od društveno prihvatljivih pozdrava, odlaska u trgovinu i sklapanja prijateljstava do vožnje autobusom, život u inozemstvu uzbudljiv je i izazovan. Prevladavajući ove svakodnevne izazove, moći ćete se nositi sa svime što život nosi.

Želite iskusiti multikulturalno okruženje velikog grada i usavršiti engleski jezik? London je lokacija za vas! Svi jednom u životu moraju posjetiti ovaj grad koji ostavlja bez daha, a najbolji tečajevi engleskog jezika nalaze se upravo u njemu. Pročitajte više!

Najveća kvaliteta ljetnih jezičnih kampova za djecu i odrasle u inozemstvu je ta da mogu ispuniti sve vaše želje, preferencije i očekivanja. Uz učenje jezika želite istražiti područje STEM-a, trenirati sport ili pjevati? Želite biti u velikom gradu i ići na brojne izlete? Želite biti smješteni u internatu? Sve vaše želje mogu biti ispunjene, a potrebno je samo obratiti se agenciji specijaliziranoj za tečajeve stranih jezika, Integral Edukacijski Programi, koja trenutno nudi popuste na brojne tečajeve. Obratite im se za pomoć!