Pretraga

Slavonci pohrlili u jednu srednju školu na otoku: Dobili besplatan smještaj, stipendiju i po završetku im je osiguran posao

A- A+

Besplatan smještaj i prehrana, stipendija od 1.200 kuna i sigurno zaposlenje po završetku škole – da, u Hrvatskoj postoji srednja škola koja sve to nudi. Riječ je o Srednjoj školi ‘Bol’ na Braču, u čije će klupe od jeseni sjesti 47 novih učenika i to većinom – Slavonaca.

Srednja škola ‘Bol’ na Braču | Foto: Promo

Kako bi upisali veći broj učenika i još više mladih privukli na otok, u Srednjoj školi ‘Bol’ na otoku Braču još su u travnju poslali poziv osmašima. Osim sunca i mora, učenicima su ponudili još neke pogodnosti. Oni koji upišu školu imaju besplatan smještaj i prehranu, ako dolaze iz udaljenijih krajeva. Upisani u program konobar i kuhar imaju pravo i na stipendiju od 1.200 kuna mjesečno, koju im osigurava hotelsko poduzeće ‘Hoteli Zlatni rat’, dio ‘Bluesun Hotela’. U istom poduzeću učenici će moći na praksu, a po završetku im je ondje osigurano i zaposlenje. Osim toga, svi učenici 1. razreda na korištenje dobivaju i tablet koji bi im trebao olakšati učenje.

Izdvojeni članak

Pozivaju i kontinentalce: Otočna škola nudi besplatan smještaj i stipendiju, a na kraju i zaposlenje onima koji ju upišu

Po pisanju Slobodne Dalmacije, interes učenika za ovu školu nije izostao.

– Jako puno ljudi nas je zvalo, raspitivalo se, a na koncu smo upisali 47 prvaša, među kojima je 10 kuhara, 10 konobara, 15 turističko-hotelijerskih komercijalista i 12 učenika opće gimnazije. Ma, više nego što smo očekivali. Inače je kvota za ova dva potonja smjera po 20 učenika, ali nikad nismo došli do te brojke, tako da smo s ovim rezultatima zaista prezadovoljni, kazala je ravnateljica Sani Bodlović za Slobodnu Dalmaciju.

Dodala je i kako je novi učenički dom upisano 27 učenika, a samo ih je dvoje iz udaljenih bračkih općina. Ostali dolaze iz čitave Hrvatske, mahom Slavonije, kaže ravnateljica, što bi značilo da je kampanja za kontinentalce koju je škola provela, bila uspješna.

– Uoči upisa dolazila su nam djeca s roditeljima vidjeti sredinu, školu i dom, te su svi redom bili oduševljeni. Uvjeti su odlični, dom uredan, a more blizu. Dođite nam na jesen vidjeti kako su se snašli, kazala je ravnateljica novinarima Slobodne Dalmacije.