Pretraga

Pozivaju i kontinentalce: Otočna škola nudi besplatan smještaj i stipendiju, a na kraju i zaposlenje onima koji ju upišu

A- A+

Maštaš o tome da tijekom godine uživaš u moru, suncu i ugodnijoj klimi nešto dulje od trajanja prosječnog ljetovanja? Taman se spremaš upisati srednju školu? Grad Bol na otoku Braču nudi rješenje za spajanje ugodnog s korisnim. Srednja škola ‘Bol’ poziva na upis učenike iz cijele Hrvatske, pritom nudeći primamljive uvjete. Besplatan smještaj i prehrana u novom učeničkom domu, stipendije, mogućnost zaposlenja nakon srednje…sve ovo čeka te ako se odvažiš na avanturu srednjoškolskih dana u Bolu na Braču.

Srednja škola ‘Bol’ na Braču | Foto: Promo

Srednja škola ‘Bol’ na Braču mala je otočna škola. Nastavu izvodi u dva smjera – opća gimnazija i turističko hotelijerski komercijalist. Školu pohađa 100 učenika, njih 46 opću gimnaziju, a 54 su u programu turističko hotelijerski komercijalist.

Bez obzira na veličinu škole, pokazalo se da njezini učenici postižu odlične rezultate na državnoj maturi, učeničkim natjecanjima, a oni koji završe gimnaziju, gotovo svi upisuju željene fakultete. S ciljem upisa većeg broja učenika u idućoj školskoj godini, Srednja škola ‘Bol’ poziva na upis i učenike izvan Bola i samog otoka, iz cijele Hrvatske, nudeći primamljive uvjete.

Jedna od pogodnosti: Besplatan smještaj i prehrana u novom učeničkom domu

Izdvojeni članak

Proveli smo dan u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru – jednoj od najopremljenijih strukovnih škola u Hrvatskoj

Od iduće školske godine 2018./2019. nastava će se u školi odvijati u dva programa:

  • opća gimnazija
  • turizam i ugostiteljstvo.

U okviru turizma i ugostiteljstva, nastava je organizirana u dva dodatna smjera: turističko – hotelijerski komercijalist kao četverogodišnji strukovni program, te kuhar i konobar, kao trogodišnji strukovni program.

Svi učenici koji ispunjavaju uvjete za upis u učenički dom, ostvarit će pravo na potpuno besplatan smještaj i prehranu u novom učeničkom domu, a troškove će financirati Općina Bol.

Upisani u program za kuhare ili konobare ostvaruju pravo i na stipendiju od 1.200 kn mjesečno

Učenici koji upišu program za zanimanje kuhar ili konobar, ostvaruju pravo na punu stipendiju od 1.200 kn mjesečno. Stipendiju osigurava hotelsko poduzeće Hoteli Zlatni rat d.d. koje je dio Bluesun Hotela. Učenicima je osigurana praktična nastava, zaposlenje i smještaj tijekom školovanja u ljetnim mjesecima.

Izdvojeni članak

Proveli smo dan u posve drugačijoj OŠ Lauder Hugo Kon i oduševili se

Također im je osiguran posao i smještaj nakon završenog obrazovanja. Naime, učenici koji upišu program za zanimanje Turističko-hotelijerski komercijalist imaju mogućnost polaganja državne mature i upisa na željene studijske programe, no ukoliko ne žele nastaviti obrazovanje, imaju mogućnost stalnog zaposlenja uz osiguran smještaj u hotelskom poduzeću Zlatni rat d.d. ili nekom drugom bolskom hotelu.

Pomoć za bračke učenike-putnike

Za učenike koji u bolsku srednju školu budu svakodnevno putovali iz drugih bračkih mjesta, osigurana je pomoć od 2.000 kuna za cijelu školsku godinu, kao pomoć za učenike putnike.

Svi upisani učenici u 1. razred na korištenje dobivaju novi laptop ili tablet, čime se osigurava pristup svim digitalnim obrazovnim sadržajima, a ovaj projekt ima punu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Splitsko-dalmatinske županije, Općine Bol, bolskih gospodarskih subjekata i cijele lokalne zajednice.