Pretraga

Smanjuje se satnica informatike i ukida strani jezik

A- A+

Osim što će informatiku učiti samo dvije godine, učenicima koji se školuju za ekonomiste ukinut jei drugi strani jezik.

Karlovački profesori i ravnatelji škola ostali su razočarani zbog odluke po kojoj učenici koji se školuju za ekonomiste više nemaju tri godine informatike,već samo prve dvije: Nitko nas ništa nije pitao. Informatičari, kao i kolege koji predaju ekonomsku grupu predmeta ostali su zbunjeni i zatečeni. Ne samo što se o izmjenama programa nisu konzultirali s nama, nego sumnjamo da su o tome razgovarali i s poslodavcima kod kojih će jednog dana naši učenici raditi .

Osim toga, ukinut im je drugi strani jezik koji je sada posebno važan zbog državne mature. Posljedice odluke o ukidanju informatike bit će vidljive za koju godinu, smatraju karlovački profesoriIde se k tome da učenici imaju više praktične nastave. Sve je to u redu, ali ne znači da učenicima onda ne treba informatičko znanje. Najgore od svega je što nas koji radimo u školstvu nitko nije tražio prijedlog ili mišljenje o svemu tome.

Ukoliko ne budu educirani koliko je potrebno,učenici bi mogli završiti na radnom mjestu konobara,ogorčeni su profesori. Na probleme nastale nakon izmjena pokušat će upozoriti, no neizvjesno je hoće li ih moći promijeniti.