Pretraga

Split najavio program za mlade: ‘Nemoj da ti bude tlaka’

A- A+

​Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević najavio je izradu Programa za mlade u periodu od 2022. do 2025. godine. Inicijativi ‘Split, grad za mlade’ cilj je osigurati što veći angažman mladih kako bi sudjelovali u razvoju grada, kao i donošenje novog Gradskog programa za mlade.

pixabay.com

Grad Split krenuo je u izradu novog Programa za mlade. Dogradonačelnik Bojan Ivošević na konferenciji za medije na temu ‘Inicijativa – Split, grad za mlade’ objavio je kako se program odnosi na razdoblje od 2022. do 2025. godine.

– U izradi tog važnog, strateškog dokumenta kao naši partneri sudjelovat će Info zona, Udruga Delta i Udruga Most te provesti cijeli proces pripreme nacrta dokumenta. Sam Program za mlade bio bi gotov do proljeća sljedeće godine i kao takav spreman za javno savjetovanje, rekao je Ivošević.

Dodao je i da očekuje sinergiju aktera prilikom donošenja ovog dokumenta te da će tome doprinijeti i novi saziv Savjeta mladih. Goran Biličić iz Info zone naglasio je kako je ovaj dokument važan jer će to biti poveznica između grada, udruga, Savjeta mladih i svih koji svojim angažmanom žele doprinijeti društvenom razvoju.

Krajnji cilj ove inicijative je uspostavljanje kvalitetnog dijaloga između mladih i donositelja odluka te izrada i provedba novog gradskog programa za mlade pod sloganom „Nemoj da ti bude tlaka“. Najavljeno je i niz istraživanja i kampanja kako bi inicijativ apostala javno vidljiva, pogotvo među mlađom populacijom te kako bi se prikupile informacije za što bolji sadržaj samog programa.