Pretraga

Srednja škola dobila opremu koju je policija oduzela od dilera: ‘Mogu se legalno koristiti’

A- A+

Uhvatili su dilera, proveli istragu, a njegovu opremu – koja se sastoji od LED lampi, žarulja, grijalica i ventilatora – zaplijenili. Na sudu su tražili da se oprema dodijeli Srednjoj školi Matija Antun Reljković, što je i učinjeno. Vijesti su to koje dolaze iz Policijske uprave brodsko-posavske.

učionica razred

Foto: Pixabay

Nakon što je policija dovršila postupanje nad osumnjičenikom zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te od istoga oduzeli drogu i razne uređaje, daljnji postupak nastavljen je u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, koji je naložio uništenje droge što je i učinjeno.

Zaplijenjena oprema donirana srednjoj školi

Budući da se na popisu za uništenje nalazili i električni uređaji i oprema, koji se mogu nabaviti u redovitoj prodaji: LED lampe, ventilatori, žarulje, mjerači vlage i temperature i drugi uređaji, te se također mogu koristiti i u brojne legalne svrhe, Služba kriminalističke policije policijske uprave, predložila je Općinskom sudu da se navedeni uređaji doniraju Srednjoj školi Matija Antun Reljković.

Općinski sud je temeljem prijedloga Službe kriminalističke policije donio rješenje, kojim se 12 LED lampi, 4 žarulje, 5 ventilatora, ovlaživač zraka, grijalica, PVC račva s ugrađenim filterom zraka i digitalni mjerač temperature i vlage, doniraju Srednjoj školi Matija Antun Reljkovića u Slavonskom Brodu, a za predaju predmeta je ovlastio Policijsku upravu brodsko-posavsku.

‘Mgou se legalno koristiti’

Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske Dražen Puljko, predao je navedene uređaje i opremu ravnateljici škole Mariji Tomić.

– Radi se o funkcionalnim predmetima i opremi, koji se mogu legalno koristiti i ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti srednje škole, a koje će učenici moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe, te u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim staklenicima i plastenicima.