Pretraga

U srednjim školama prazno ostalo preko 6.000 mjesta: Otkrivamo u koju se školu na jesenskom roku upisalo najviše đaka

A- A+

Nakon jesenskog upisnog roka u srednjim školama diljem Hrvatske prazno je ostalo vrtoglavih 6.097 mjesta. To bi značilo da je ovogodišnju drugu priliku za upise iskoristilo svega 365 učenika. Zbog velikog broja neispunjenih mjesta, provodi se i treći upisni rok u srednje škole, koji je krenuo u ponedjeljak.

Prema podacima CARNet-a, ukupno 6.097 upisnih mjesta ostalo je nepopunjeno u srednjim školama diljem Hrvatske. Najviše je slobodnih mjesta u zagrebačkim školama, 1.072, školama Splitsko-dalmatinske (646) i Vukovarsko-srijemske županije (601).

Provest će se i treći upisni rok

Izdvojeni članak

10 zagrebačkih srednjih škola koje upisuju najbolji učenici

Kako je broj neispunjenih mjesta velik, Ministarstvo je odlučilo provesti još jedan, naknadni upisni rok. Treća prilika za upis srednje škole ove godine krenula je u ponedjeljak, 3. rujna, i trajat će do 7. rujna.

– Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 3. do 7. rujna 2018. godine. Potrebno je dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Naglašavaju kako učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. Uz to, u školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti, a škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije.

U kojim je sve školama ostalo slobodnih mjesta, provjerite u dokumentu u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Na jesenskom roku najviše učenika upisalo Industrijsku strojarsku školu u Zagrebu

Na jesenskom je roku najviše učenika u sustavu upisa u srednje prijavilo Industrijsku strojarsku školu Zagreb, njih 59. Druga najpopularnija škola bila je Elektrostrojarska obrtnička škola Zagreb s ukupno 40 prijava, a treća na ljestvici popularnosti jesenskog roka jest Strukovna škola Sisak. Prema podacima CARNet-a, nju je prijavilo 39 učenika.

Popis deset škola s najvećim brojem prijava na jesenskom roku ovogodišnjih upisa možete vidjeti u tablici u nastavku. Iz CARNeta poručuju kako se prilikom analiziranja ovih podataka mora uzeti u obzir koliko je upisnih mjesta pojedina škola imala u jesenskom roku.

Izvor: CARNet

Industrijska strojarska škola Zagreb ujedno je i škola koju je na jesenskom roku upisao najveći broj učenika, njih 16. U toj školi ostalo je tako 13 slobodnih mjesta. Po 11 učenika upisalo je Strukovnu školu Sisak i Trgovačku školu Zagreb, a ljestvicu škola koje je na jesenskom roku upisao najveći broj đaka možete vidjeti u nastavku.

Izvor: CARNet

Više o upisima u srednje škole

Koliko je bodova lani bilo potrebno za upis vaše željene škole, a koliko ih imate vi možete izračunati uz pomoć ovog kalkulatora.

Najsvježije novosti oko upisa u srednje škole možete pratiti u rubrici Upisi u srednje na portalu srednja.hr.

Koja su zanimanja trenutno deficitarna i u kojima u vašoj županiji nedostaje radne snage, doznajte ovdje.